Visszaszámlálás

A ManUtdFanatics.hu nyári sorozatában a 2005/06-os szezontól kezdve visszatekintünk az elmúlt évadok néhány jelentõs eseményeire.


A 2010/11-es szezon elõtt, május 6-án a Manchester United bejelentette, hogy a csapat Észak-Amerikában fog turnézni. Az új szponzor, az Aon jóvoltából a Vörös Ördögök Chicagóban edzõtáboroztak, majd július 16-án Torontóba látogattak, ahol a Rogers Centre-ben játszották elsõ mérkõzésüket a Celit ellen, amit 3-1-re nyertek Dimitar Berbatov, Danny Welbeck és Tom Cleverley góljaival. A következõ mérkõzést a Philadelphia Unionnal játszották július 21-én a Lincoln Financial Fielden, amit 1-0-ra nyertek Gabriel Obertan góljával. Négy nappal késõbb a csapat elutazott Kansas Citybe, ahol a Wizards csapatával mérkõztek meg és a vitatott bírói ítéletek után 2-1-es vereséggel zárult a mérkõzés. A turné csúcspontjára július 28-án, a texasi Reliant Stadiumban került sor, ahol 5-2-es gyõzelmet arattak a Vörös Ördögök a MLS All-Stars felett, Macheda (2), Gibson, Cleverley és Hernandez góljaival. Majd a mexikói Guadalajara, Javier Hernandez volt csapata következett, akiktõl a United 3-2-es vereséget szenvedett. 
 
Ezután a csapat visszatért Európába és az Ír ligaválogatott csapata ellen egy 7-1-es gyõzelmet aratott, Park (2), Owen, Hernández, Valencia, J. Evans és Nani góljaival. Majd április 8-án Gary Neville visszavonulásának tiszteletére az Old Traffordon a Juventus csapatával mérkõztek meg. A találkozón pályára lépett Nicky Butt, Gary testvére Phil, és David Beckham is. A találkozót az olasz csapat nyerte 2-1-re. A Vörös Ördögök egyetlen gólját Rooney szerezte a 19. percben.
 
A 2010-11 szezon jól indult, a United augusztus 8-án megszerezte az FA Community Shield trófeáját a Chelsea elõl. A mérkõzést 3-1-re nyerték a Vörös Ördögök, Antonio Valencia, Javier Hernández és Dimitar Berbatov góljára csak Salomon Kalou tudott válaszolni. Ezzel a Manchester United történelme során már 18. alkalommal vihette haza a trófeát. Ebben a szezonban Dimitar Berbatov kiemelkedõ teljesítményt nyújtott, többek között elnyerte a január hónap, majd az év játékosa díjat és megkapta az Aranycipõt is.
 
 
A sikeres kezdés a Ligakupában esélyt adott arra, hogy a United három egymást követõ szezonban gyõzedelmeskedjen, de az ötödik fordulóban, november 30-án a West Ham United az Upton Parkban kiütötte a versenybõl a Vörös Ördögök csapatát.
 
Február 1-én a United elérte rekord bajnoki veretlenségi sorozatát 29 mérkõzéssel, majd május 14-én, 1-1-es döntetlen után a Blackburn Rovers ellen az Ewood Parkban megszerezték rekord bajnoki címüket és ezzel megnyerték 19. alkalommal is a bajnokságot, megelõzve a Liverpoolt. 
 
 
A Bajnokok Ligájában a döntõig meneteltek, ahol a Barcelona elleni vereséggel ezüst érmet szereztek.
 

A szezon transzferei: Marnick Vermijl, Chris Smalling, Javier Hernández, Bébé és Anders Lindegaard érkeztek. A távozók pedig Tom Heaton, Zoran Tosic, Ron-Robert Zieler, Febian Brandy, Sam Hewson, Scott Moffatt, David Gray, Craig Cathcart, Rodrigo Possebon, James Chester, Magnus Wolff Eikrem, Cameron Stewart, Gary Neville, Corry Evans és Joe Dudgeon voltak. 

 

 

December 19-én Sir Alex Ferguson lett a leghosszabb ideje a United élén álló menedzser a csapat történelmében, megelõzve Sir Matt Busby rekordját (24 év, 1 hónap és 13 nap).


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!