Giggs, edzõi ambíciók

A walesi labdarúgó fontolgatja, hogy profi futballista karrierje lezárását követõen edzõként folytatná pályafutását.


A Manchester United középpályása, Ryan Giggs reméli, eddig szerzett tapasztalatait visszavonulása után edzõként kamatoztathatja majd a futballvilágában. A 38 éves játékos már túl van 900. mérkõzésén a Vörös Ördögök csapatában és nagy valószínûséggel az idei szezon végén szögre akasztja majd futballcipõjét, legalábbis profi pályafutását illetõen.
 
A tapasztalt játékos elismeri, hogy a menedzseri pálya egyre inkább csábító lehetõség a számára és feltett szándéka, hogy ebben az irányban képezze magát a jövõben.
 
"Az elõzõ szezon közepén elvégeztem egy UEFA Licenc tanfolyamot, amit nagyon élveztem. Ez egy másik oldala a futballnak, teljesen más szemszögbõl látom a dolgokat, mint ahogyan azt játékosként éltem meg eddig. Szeretném kamatoztatni azt a tapasztalatot, amit eddigi pályafutásom alatt szereztem."
 
 
A cardiffi születésû középpályás kifejtette, az olimpián csapatkapitányként szerzett tapasztalatait is az edzõi pálya irányában szeretné orientálni.
 
"Az olimpia remek platform, jó lehetõség arra, hogy más csapatok munkájába is beleláthassunk. Én az egész életem a futballnak és a Unitednek szenteltem. Nagy izgalommal várom az olimpiát, ami remek alkalmat ad arra, hogy más sportágak menedzsmentjébe is betekintést nyerhessünk. A sportszeretetem mindig is arra ösztönzött, hogy nyitott legyek más sportágakra is a futballon kívül. Szívesen megnézem a sportesemények nagy részét, hogy minél több információt gyûjtsek, ami hasznos lehet majd számomra az edzõi karrierem során."


goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!