Cél a minél kevesebb sérülés

A Manchester United erõnlétéért felelõs stábját nem kisebb cél vezérli a következõ szezonban, mint hogy csökkentsék a megelõzhetõ sérülések számát, amely tavaly alaposan megtépázta a felnõtt csapat keretét.


Bár a Vörös Ördögök így is harcban álltak történetük 20. bajnoki címéért, amely csak az utolsó pillanatban csúszott ki a kezeik közül, mindez annak ellenére sikerült, hogy számos játékos hetekre, vagy akár hónapokra is kidõlt.

 

Míg a kisebb rúgásokat, húzódásokat szinte lehetetlen megúszni a futballban, Tony Strudwick, a United erõnléti stábjának fõnökének elmondása szerint már lefektették maguk számára azokat a stratégiákat, amelyekkel megelõzhetõvé válhat az, hogy megismétlõdjenek az elõzõ szezon súlyos sérülései.

 

"Mialatt az ember futballozik, felismeri, hogy vannak megelõzhetõ, és nem megelõzhetõ sérülések" - kezdte Strudwick a Manutd.com-nak.

 

"Szerintem évrõl-évre elõrébb lehet lépni azáltal, ha teszünk a megelõzhetõ sérülések érdekében, például az olyanok ellen, mint térdhajlítóizom, vagy a vádli húzódása. Ezek olyanok, amelyeket mindenképpen a minimális szintre kell szorítani, különben ezek nagyon vissza tudják vetni a játékosokat, és ezzel együtt a csapatot."

 

"Mindig a gondolataink központjában állnak a sérülések, és ezek megelõzése érdekében számos stratégiát dolgoztunk már ki."

 

A Manchester United 2011/2012-es szezonját leginkább visszavetõ, és egyben legsúlyosabb sérülése Nemanja Vidicé volt, aki a Basel elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen súlyos elülsõ térdszalagszakadást szenvedett.

 

 

A csapatkapitány azt követõen dõlt ki az idény hátralévõ részére, hogy a bázeli Marco Streller ráesett a szerb védõ térdére, és Strudwick (a kép baloldalán) elismerte, sajnos ilyen esetek elõfordulnak, amelyek ellen tehetetlenek.

 

"Ilyen körülmények között egy súlyos térdszalagszakadást nehéz megelõzni, vagy megakadályozni" - tette hozzá.

 

"Amit mindenképpen fontos figyelembe venni, hogy a világ legintenzívebb, legmegterhelõbb bajnokságában játszik a csapatunk hétrõl-hétre."

 

"Csak meg kell néznünk, hány mérkõzést játszunk egy szezonban. Fizikálisan hatalmas megterhelés alatt vannak a játékosok, emellett pedig biztosítanunk kell azt, hogy a Premier League és a Bajnokok Ligája által jelentett hatalmas terhelést megfelelõ kondícionális körülmények között bírják, mert csak ezáltal juthatunk el odáig, ahol jelenleg is tartunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!