A rivalizálás jót tesz Manchesternek

Denis Law szerint a következõ pár évben a két manchesteri klub domináns lesz és úgy gondolja, hogy ez a rivalizálás jót tesz majd a városnak.


A Premier League címért vívott harc az utolsó percekig tartott a múlt szezonban. Végül a City emelte magasba a trófeát, megtörve a 44 éves várakozási idejüket, a United kárára.

 

Law, aki mindkét csapatban játszott, a BBC Radio Manchester-nek nyilatkozott: "Manchesternek most két világszínvonalú csapata van."

 

"Eddigi teljesítményüket nézve jó pár sikert fognak elérni."

 

A volt skót válogatott folytatta: "Természetesen ott van Barcelona és a Real Madrid is, de õk [a United és a City] egy városban vannak."

 

"Két csapatunk is van itt Manchesterben, szóval ismertek vagyunk a világ bármely táján."

 

A City gyõzelmét követõ napokon a menedzserük, Roberto Mancini kinyilvánította a BBC Sport-nak azon vágyát, hogy a világ legjobb csapataival kerülhessen össze rendszeresen, mint például a két spanyol sikercsapat.

 

Law beszédet tartott egy kiállítás megnyitóján a Manchester United múzeumában az Old Traffordon, ezzel ünnepelve 50. évét, ami a United-ba való igazolása óta telt el. A kiállítás tartalmaz egy fotógyûjteményt, melyeken többek között emlékezetes események is láthatóak még a karriere idejébõl.

 

 

"Ez egy szövetség, ami engem a Manchesterhez köt, de nemcsak a United-hoz" - mondta Law. "A Manchester City-hez is volt közöm, mielõtt Olaszországba utaztam."

 

"Hamarjában átnéztem a képeket és néhány fénykép még számomra is új volt."

 

"A Manchester United fantasztikus dolgot vitt végbe és nagyon büszke vagyok, hogy szerepelhetek a múzeumukban."

 

"Ha belenézel a United történelmébe, s fellapozod az én érkezésem elõtti idõre, láthatod azokat a jó játékosokat, kiknek számuk elég nagy volt. Miután mi játszottunk az 1960-as években, volt egypár fantasztikus játékos is."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!