Tunnicliffe túra céljai

A Manutd.com exkluzív interjút készített Ryan Tunnicliffe-fel, aki beszélt a felkészülési idõszak elsõ hetérõl, amelyet az elsõ csapattal tölthetett, valamint példaképérõl, Paul Scholesról és további céljairól...


"Egyéni szempontok alapján a túra nagyon jó dolog volt. Nagyszerû élmény, hogy az elsõ csapattal edzhetek, de hogy még szerepet is kaptam meccsen, az még ennél is jobb számomra."

"Örültem, hogy az AmaZulu FC elleni gyõzelem részese voltam, ezzel megkaptam a debütálás lehetõségét is, majd szintén remek volt, hogy az Ajax Cape Town ellen is kaptam fél órát. Az, ahogy visszajöttünk hátrányból a második meccsen, az tipikus United momentum volt. Rendben kezdtük a meccset, de ahogy haladtunk elõre, kezdett dominálni az ellenfél és gólig jutottak. De azt hiszem, ez minket csak feltüzelt a végére, keményen nyomtunk és megpróbáltunk egyenlíteni, ami sikerült is szerencsére."

 


"Rengeteget tanultam a túra elsõ hete során. Sokat tanultam a pályán kívüli profizmusról és az elõkészületekrõl. Ha nem készülsz fel megfelelõen egy meccsre, nem fogsz jól teljesíteni. Arról is meg kell gyõzõdj, hogy megfelelõen táplálkoztál és pihentél, ha szükséged van rá. Olyanok, mint Paul Scholes, Carras [Michael Carrick] és Rio [Ferdinand] régóta itt vannak és rengeteget elértek már itt, mert a megfelelõ dolgokat tették egy meccs felkészülésekor. Fontos megfigyelni õket és megpróbálni követni, amit õk tesznek."

"Az elsõ csapat idõsebb játékosai egyenesen nagyszerûek - sokat beszélnek hozzánk, mindig képesek tanácsokat adni és számomra az, hogy együtt edzhettem Paul Scholes-szal, fantasztikus dolog. Az egyik legjobb középpályás, akitõl tanulhattam. Az egyedüli csalódás ezen a túrán csak az, hogy nem tudtam vele együtt játszani eddig, mert amikor én felmentem a pályára, õ lejött. Számomra nincs jobb példakép, akitõl tanulhatnék."

"Szuper, hogy néhány fiatal srác itt van a túrán - néhányukkal együtt nõttem fel, szóval nagyszerû, hogy megoszthatjuk a tapasztalatokat egymással. Mindez felnyitotta a szemünket, nem csak az edzések és meccsek nézõpontjából, de a pályán kívülrõl is. Nyilván mindannyian tudjuk, milyen hatalmas klub is a United Angliában és a világon, de mindezt az mutatja meg igazán, ha saját szemünkkel látjuk. Mindannyian részt vettünk különféle kereskedelmi programokon, ami új volt számomra, de élveztem és remélem ez olyan valami lesz, amihez hozzá is szokhatok, mert az elsõ csapat tagja akarok lenni és minden évben el akarok jönni a túrákra."
 
"A legfontosabb számomra az, hogy a túrán olyan teljesítményt nyújtsak, amivel elérem, hogy a menedzser számoljon velem. Ez a célom. Nyilván sok kiváló középpályás van elõttem a sorban, de csak rajtam múlik, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Láttam, ahogy Clevs [Tom Cleverley] és Welbs [Danny Welbeck] fejlõdtek és az elsõ csapathoz kerültek, ezt akarom én is csinálni. Látva, milyen jól tejesítettek mindketten, minden fiatal számára ösztönzõ lehet, mert ez is megmutatja, hogy a menedzser még mindig számol a fiatalokkal, ha jók."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!