De Gea: Nehéz volt az alkalmazkodás

David de Gea elismerte, múlt nyári Manchester Unitedhez való igazolását követõen a pályán és azon kívül is nehézségekbe ütközött számára az alkalmazkodás.


A 21 éves kapus a klubnál eltöltött elsõ idõszakában számos nagy nyilvánosságot kapó hibát követett el, amely okán sokan megkérdõjelezték, hogy õ lenne-e a legmegfelelõbb helyettese Edwin van der Sar-nak.

 

Az elsõ pofonokat követõen azonban felállt a padlóról a spanyol portás, és kimagasló teljesítményt nyújtott a szezon második felében, amellyel meghálálta Sir Alex Fergusonnal a belé vetett bizalmat, és az érte az Atletico Madridnak kifizetett 17 millió fontos vételárat.

 

Azonban De Gea kijelentette, soha nem vesztette el hitét azt illetõen, hogy sikeres lesz az Old Traffordon.

 

"Voltak kétségeim az elsõ szezonom során, de mindvégig hittem a képességeimben" - kezdte a The Guardiannek.

 

"Hatalmas a nyomás egy olyan elit klubnál, mint a United, de Ferguson azt mondta nekem, hogy mindent csináljak úgy, ahogy az Atleticonál tettem."

 

"Erõsnek kell lenned, amikor a dolgok rosszul alakulnak, de nem voltam ideges. Normális, hogy az ember hibázik; mindenkivel elõfordul."

 

Azt azonban elismerte, hogy a Premier League stílusához való alkalmazkodás nagyon nehéz volt.

 

"Más az angol futball, különösen a kapusok számára. Agresszívebb, fizikálisabb. Sokkal-sokkal nehezebb. A labda többet van a levegõben, többször kell kiöklözni, kiütni. A bírók pedig semmit nem fújnak le" - tette hozzá.

 

Sokan gondolták úgy, hogy De Gea vékony testalkata problémát jelenthet majd a boldogulásában, de a spanyol kapuvédõ elárulta, hogy menedzsere ezzel kapcsolatban egy nagyon egyszerû tanácsot adott számára.

 

 

"Egyek."

 

"Egyek és sokat dolgozzak az edzõteremben."

 

"Egyébként nem beszélünk nagy mennyiségrõl: csak négy-öt kilóról. A másik dolog pedig az, hogy még fiatal vagyok, és idõvel kiteljesedek majd."

 

Többek között olyan pletykák is napvilágot láttak az elõzõ szezon során, hogy a spanyol U21-es válogatott kapus látásával is problémák vannak, ezt azonban csak nevetéssel fogadta az Európa-liga gyõztes portás.

 

"Egyszerûen csak rövidlátó vagyok, mint sokan mások. Kontaktlencsét hordok - tulajdonképpen most már újakat - és ugyanolyan tökéletesen látok, mint bárki más. Nem értem a szóbeszédeket. Beteszem a lencsét és ... minden perfekt!"

 

Bár már megszokta, hogy egy másik országban él, ennek ellenére elismerte, hogy nagyon nehéz megszoknia.

 

"Amikor hazajövök Spanyolországba, a családom már nagyon vár. Amikor Angliában vagyok, ez nincs így."

 

"Sokat esik az esõ, korán sötétedik, és talán sokkal többet unatkozok. A tél is sokkal keményebb tud lenni, Karácsonykor is játszani pedig igazán nagy kihívás. Ezek nehéz pillanatok."

 

"De ezeket az áldozatokat meg kell hoznod az életben. És amikor játszol, amikor pályára lépsz, amikor hallod az atmoszférát, amikor ott vagy a meccsen, az a kis szomorúság teljesen eltûnik. És ilyenkor boldog vagy."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!