Powell gyors leigazolásának titka

Sir Alex Ferguson elárulta, a Manchester Unitednek gyorsan kellett cselekednie, hogy megszerezze Nick Powellt a számos érdeklõdõ Premier League klub elõl.


Powell a 2011/12-es szezonban 16 góllal segítette a Crewe Alexandra csapatát, hogy feljusson a League One-ba, ráadásul a 18 éves játékos a rájátszás döntõben értékesített találatával is hozzájárult a gyõzelemhez. Õ az elsõ a Crewe történetében, aki öt jelentõs egyéni díjat is szerzett egy szezonban. 

 
Egy ilyen tehetség soha nem kerüli el Anglia legnagyobb klubjainak figyelmét, így Sir Alex is felfigyelt a fiatal játékosra. Miután személyesen is megtekintette Powellt május elején, azonnal úgy döntött, megszerzi a középpályást a Manchester United számára.
 
 
"Igazából február óta figyeltük. Akkor Mike Phelan látogatta meg pár alkalommal, majd a megfigyelõk vezetõje, Jim Lawlor tekintette meg a játékát és testvérem, Martin is személyesen nézte meg Powellt. Majd én magam is elmentem Mike-kal, amikor a Crewe az Aldershottal csapott össze."
 
Powell nem volt a legjobb ezen a délutánon, de Sir Alex látta a tinédzserben rejtõzõ potenciált és ez meggyõzte arról, hogy a jövõben az Old Traffordon akarja látni.
 
"Emlékszem Lee Sharpe-pal is hasonló szituáció merült fel. A dilemma a következõ volt: menjünk haza és gondoljuk át a helyzetet, vagy azonnal cselekedjünk és egy gyors ajánlatot tegyünk. Lee-nél is az utóbbi lehetõségnél döntöttünk és késõbb igazolódott is ennek helyessége."
 
"Különben amikor Mike-kal megnéztük Powellt, mindkettõnk határozott véleménye volt, hogy õ az a játékos, aki kell nekünk, így hát nem is volt min gondolkodnunk."
 
A Crewe csak a döntõ után akarta elengedni, de a Vörös Ördögök a lehetõ leghamarabb nyélbe akarták ütni az igazolást.
 
"Úgy gondoltuk, hogy ha megvárjuk a sorozat végét, a Wemleyben minden kamera rászegezõdik majd és így más klubok is felfigyelhetnek a tehetségére. Már így is nézegették az Arsenal, a Chelsea és a City megfigyelõi is."
 
"Tehát felhívtam Dario Gradit [a Crewe igazgatója] és mondtam neki, hogy szeretnénk azonnal megkezdeni a tárgyalásokat Powellért és megállapodtunk abban, hogy a döntõ után aláírják a szerzõdést. Mindez tíz nappal volt a mérkõzés elõtt, ami után másnap rögtön meg is kötöttük az üzletet." 
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!