Rio nem mondja le a válogatottságot

Rio Ferdinand megerõsítette, hogy formálisan nem fog visszavonulni az angol válogatottságtól, annak ellenére, hogy nem került be a Háromoroszlánosok 2012-es Eb-keretébe.


Roy Hodgson rengeteg vitát kiváltva helyette John Terry-t vitte ki az ukrán-lengyel közösrendezésû kontinensviadalra, annak ellenére, hogy a Chelsea védõje ellen rasszizmus vádjával eljárás volt folyamatban - pont Rio öccse, Anton kárára elkövetve - amely alól azóta már tisztázták.

 

Mivel a Manchester United 33 éves védõje tisztában van vele, hogy nemigen fognak már vele újra számolni az angol válogatottnál, ezért nem fogja bejelenteni visszavonulását.

 

"Azt mondtam, hogy ha nem játszok a nyáron, akkor nemigen tudom elképzelni, hogy a jövõben újra pályára lépjek" - kezdte a The Sun-nak.

 

"De soha nem vonulnék vissza a válogatottságtól. Mindig bevetésre készen fogok állni, de nálam a figyelem középpontjában a Manchester United áll."

 

"Nem fog álmatlan éjszakákat okozni, ha nem leszek benne az angol válogatott keretében, mert többé már nem érzem részének magamat."

 

"Ez a dolog már elmúlt, most már új szezon kezdõdik, ami történt megtörtént."

 

"Befejezõdött az Európa-bajnokság, Anglia játszott, ahogy játszott, és a tornának vége."

 

Ferdinand azt is elárulta, örült volna, ha túlkoros játékosként lehetõsége lett volna képviselni Nagy-Britanniát a londoni Olimpián.

 

 

Stuart Pearce hosszú listáján szerepelt Rio neve is, mint bevethetõ játékos, ám végül Micah Richards, Craig Bellamy és Ryan Giggs kerülhetett be három túlkorosként az olimpiai keretbe.

 

Amikor arról kérdezték, hogy szeretett-e volna bekerülni a keretbe, Ferdinand így válaszolt:

"Igen, természetesen szerettem volna. 100%-ig egyértelmûen."

 

"Ez egy, az életben egyszer adódó lehetõség, ezt pedig elmondtam Tom Cleverleynek is, amikor jelölték a keretbe."

 

"Mindenki szeretett volna részese lenni a hazai olimpiai játékoknak, hülye lenne bárki is nemet mondani egy ilyen lehetõségre."

 

Bár az egykori Leeds United játékos csalódott, amiért ezen a nyáron lemaradt a nemzetközi tornákról, ám úgy érzi, hogy ez pozitív hatással lehet karrierére - a Manchester Unitednél.

 

"Az elmúlt nyarak során mindig az angol válogatottal játszottam, úgyhogy ez most új számomra" - tette hozzá.

 

"Remélhetõleg ez kicsit felfrissített, és nem lesznek sérüléseim és egyéb problémáim. A Unitedes pályafutásom szempontjából ez akár még nagyon jól is elsülhet."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!