United: indul az IPO

A Manchester United elindítja a kezdeti nyilvános ajánlattételt (IPO), tegnap este a részvények eladási árát is nyilvánosságra hozták a Reuters jelentései szerint.


"Várhatóan 16.670.000 részvényt bocsátunk ki 16 és 20 font közötti árban. A kibocsátás maximális hozama a várakozások szerint 383.300.000 dollár (243.900.000 font)" - olvasható a United jelentésében.

 
A klub július elején nyújtotta be bejegyzési okmányait a SEC-nek (az amerikai értékpapírpiac felügyeleti szerve), de akkor nem határozta meg, hány részvényt kíván eladni, illetve milyen áron. 
 
 
A részvények kibocsátása nem veszélyezteti a Glazer család szavazati jogát, viszont jelentõs készpénz utánpótlást jelent, ami segíthet csökkenteni a klub adósságát. Bár a múlt héten napvilágot láttak olyan hírek, miszerint a United szünetelteti az IPO-t az árfolyamok változékonysága miatt, ám Glazerék igyekeztek minél hamarabb megtenni a szükséges lépéseket a részvény kibocsátással kapcsolatban.
 
Meg nem nevezett források szerint az amerikai tulajdonosok az üzletbõl befolyó összegnek csak a felét kívánják a klub adósságának a csökkentésére fordítani, ami igen jelentõs szurkolói elégedetlenséget vonna maga után.
 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!