Schmeichel figyeli a helyzetet

Peter Schmeichel nagyon várja, hogyan bontakozik ki a United kapus posztjáért folyó küzdelem.


A dán szerint nagyszerû szezonja lehet honfitársának, Anders Lindegaardnak és David de Geának is és ezzel nagy nyomást helyeznek majd a másikra az egyes posztért folyó harcban.

Lindegaard remekül teljesített a felkészülés során és a Valerenga ellen újabb olyan találkozót hozott le, melyen nem kapott gólt, míg de Gea a kispadon foglalt helyet azok után, hogy a spanyolok olimpiai búcsúját követõen visszatért a csapathoz.

Eric Steele, a Vörös Ördögök kapusedzõje is csak növelte a United új 13-asában az éhséget az egyes posztért és a versenynek mindenképp a legjobbat kell kihozni mindkét kapusból.

"Mondhatják az emberek, hogy az én idõmben más idõk voltak, mert betettek a kapuba és ott is maradtam minden meccsre" - mondta a legendás kapus az MUTV-nek.

"Majd minden meccsen játszottam, és miután Edwin [van der Sar] a csapathoz került, akkor is ez volt a helyzet. Nyilvánvaló választás volt õ, de most ezen a téren sok a kétely, ahogy tavaly sok lap is kiemelte ezt."

"Nem hiszem, hogy de Gea bármit is jobban csinálhatott volna, mint amit tett. Nem az õ hibája volt, sokkal inkább a média volt az, mely belekötött olyanba, ami jól mûködött. A menedzser 25 éve van itt, nem nagyon lehet olyat mondani, amit rosszul csinált volna. Sajnáltam is de Geát, mert láttam a spanyol U21-es csapatban Dániában és ott igazán kiváló volt."

"Nagyon vártam, hogy az Old Traffordra kerüljön és pont, amikor ismét megmutathatta, mire képes valójában akkor jött el, amikor Anders sajnos megsérült, így nem volt kérdés, kinek kell játszania a mérkõzéseken. Magabiztossá tette õt az a tudat, hogy bármi is történik, a következõ mérkõzésen is õ játszik majd. Úgy vélem ez az, amit a szezon második felében láttunk tõle."

 


"Sok szempontból az, hogy felzárkóztunk a Manchester Cityre, neki volt köszönhetõ. Néhány hihetetlen védést mutatott be, például a Chelsea ellen is egyet, amivel megnyerte az embereket. A sajtó sem írkált már róla. Úgyhogy egy nagy szezonja lehet a második, amennyiben ott tudja folytatni, ahol az elõzõt abbahagyta."

Lindegaard pénteken írta alá új, négyéves szerzõdését és többször is kijelentette már, nem elégszik meg azzal, hogy másodhegedûs legyen de Gea mögött.

"Anders megsérült és elképesztõ csalódás volt számára, hogy nem õ lett az elsõ számú az Európa-bajnokságon" - folytatta Schmeichel. "Gyakorlatilag minden egyes nap errõl olvastam."

"Csalódás és düh jellemezte a szezonját. Nem voltam Dél-Afrikában (a felkészülési túrán), de azt hiszem, õ igazán jól játszott és miután David az olimpián szerepelt, újabb lehetõsége volt, hogy megmutassa a menedzsernek, mire képes. Egy ponton azonban a menedzsernek döntést kell hoznia, mi pedig nagyon várjuk, hogyan is dönt majd."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!