Manchester United 2-0 Tottenham Hotspur

Hazai pályán arattak gyõzelmet a Vörös Ördögök.


A Premier League 10. fordulójának rangadóját az Old Traffordon rendezték. A Manchester United a Tottenham Hotspur csapatát fogadta a szombat esti mérkõzésen.

Sir Alex Ferguson szokásához híven felforgatta csapatát az elõzõ mérkõzéshez képest, csupán Carrick és Park maradt a kezdõben a keddi Ligakupa mérkõzésen pályára lépõk közül.

A csapatok:

Manchester United: Van der Sar, Rafael Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evra, Nani, Fletcher, Carrick, Park, Hernandez, Berbatov

Cserék: Kuszczak, Brown, Smalling, Scholes, O'Shea, Obertan, Bebe


Tottenham Hotspur: Gomes, Hutton, Kaboul, Gallas, Assou-Ekotto, Lennon, Modric, Jenas, Bale, Van der Vaart, Keane

Cserék: Cudicini, Pavlyuchenko, Palacios, Crouch, Bassong, Kranjcar, Sandro

A mérkõzést a hazaiak kezdték, nem is akármilyen tempóban. Két percet sem kellett várni az elsõ hatalmas helyzetre. Park kapott labdát, a bal szélrõl indult a pálya közepe felé és 22 méterrõl hatalmas bombát küldött Gomes kapujára. A kapus nem ért le a labdára, de szerencséjére a jobb kapufa alsó felén csattant a lövés, ami a mezõnybe pattant.

Egyik csapat sem úgy indult a mérkõzésnek, hogy próbálja kibekkelni és döntetlenre hozni a találkozót.

Az 5. percben Van der Vaart ugratta ki Lennont a hazaiak büntetõterületén belül, az angol szélsõ be is lõtte a labdát, de Fletchernek sikerült mentenie az érkezõ Spurs játékosok elõl.

 

 



Négy perccel késõbb Vidic bizonytalanságát használta ki Van der Vaart. A szerb védõ elcsúszott, Van der Vaart pedig ballal 22 méterrõl a kapu hosszú felsõ sarkát célozta, Van der Sar nagyot nyújtózott, de nem érte el a labdát, szerencséjére az a kapufán csattant. Maradt a 0-0, kapufákban is döntetlen az állás.

A 10. percben újból Lennon és Van der Vaart játszottak össze, a holland 18 méterrõl lõhetett, de lövése a kapu fölé szállt.

Az elsõ negyed órát egy United helyzet zárta. Berbatov ugratta ki Parkot a Spurs tizenhatosán belül, aki kicsit kisodródva tett egy cselt a bal lábára, hogy jobb helyzetbe kerüljön, rá is rúgta a labdát, de célt tévesztett, a játékszer a jobb felõs sarok mellett szállt ki a lelátóra. Ennél a helyzetnél akár vissza is passzolhatott volna a dél-koreai Berbatovnak, aki a kapuval szemben, üresen kérte is tõle.

A kezdeti rohamok az elsõ félidõ felétõl kicsit csökkentek, nem alakult ki már annyi helyzet a szünetig, mint az elsõ 15 percben. De a 31. percben a Spurs tizenhatosának jobb sarkától nem messze szabadrúgáshoz készülhetett a United. Nani lõtte ba a kapu elé a labdát, amire védõjét megelõzve Vidic szenzációsan érkezett és védhetetlenül fejelt Gomes kapujának jobb alsó sarkába. 1-0 a hazaiaknak!

 

 



A 37. percben majdnem egyenlítettek a vendégek. Szögletet követõen Modrichoz került a labda, aki 19 méterrõl bõdületes erõvel lõtt kapura. A védõk lábai között suhanó labdát hatalmas védéssel tolta ki a bal felsõ sarok elõl Van der Sar. Micsoda hatalmas védés a születésnapostól!

Válaszul Berbatov lõtt 18 méterrõl kapura, Gomes védeni tudott, majd még a szünet elõtt ismét a bolgár csatár vette célba Gomes kapuját, de az éles szögbõl leadott lövését ki tudta ütni a Tottenham kapusa, a kipattanóra is lecsapott Berbatov, de nagy nehezen Hutton és Gallas menteni tudott.

Szünetben tehát 1-0 a Unitednek, bár lehetett volna több gól is a félidõben, ha a kapusok nem remekelnek.

Második félidõt a Spurs kezdte. A United átengedte a területet a vendégeknek, akik azonban nem igazán tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. Egészen a 60. percig kellett várni egy nagyobb helyzetre, amikor Bale futott el a pálya közepén, lerázva magáról két United játékost is, de lövése a hosszú alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.

Ez a félidõ jóval laposabbra sikerült a csapatoktól, mint az elsõ volt. Igazán nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani a játékosok.

Harry Redknapp cserékkel próbálta fellendíteni a támadó játékukat, Sir Alex Ferguson pedig az 1-0 megtartására törekedett.

A 74. percben Pavlyuchenko lõtt 23 méterrõl kapura, lövése megpattant Vidic lábán, Van der Sar pedig dermedten figyelte az irányt változtató labda útját, amire már nem tudott mozdulni. Szerencsére a bal kapufa mellett elhagyta a labda a pályát. Maradt az 1-0.

Ezután már nagy helyzet nem alakult ki egyik kapu elõtt sem. A 84. percben Nani tört be a Spurs büntetõterületére, ahol Kaboul rángatta, de aztán elengedte Nani mezét, a portugál pedig feldobta magát. Clattenburg elõnyszabályt intett, Gomes felszedte a labdát, de azt hitte szabadrúgást kaptak, ezért letette maga elé a játékszert, hogy gyorsan indítani tudja a társait. Közben a földrõl felkelõ Nani odament a labdához és berúgta azt a kapuba. A pályán hatalmas vita alakult ki, a bíró a partjelzõvel beszélte meg az esetet, de mivel nem jelzett szabálytalanságot, így a gól teljesen szabályos volt. 2-0 a Unitednek!

Errõl a gólról még sokáig beszélni fognak!

A 92. percben még Nani egyénieskedését követõen alakult ki egy helyzet a United elõtt, de a portugál távoli lövése a felsõ léven csattant.

 

 




Manchester United 2 - 0 Tottenham Hotspur

Old Trafford, 75223 nézõ

Vezette: Mark Clattenburg 

Manchester United: Van der Sar, Rafael Da Silva(Brown 64.), Ferdinand, Vidic, Evra, Nani, Fletcher, Carrick, Park, Hernandez(Obertan 87.), Berbatov(Scholes 64.)

Nem léptek pályára: Kuszczak, Smalling, O'Shea, Bebe


Tottenham Hotspur: Gomes, Hutton, Kaboul, Gallas, Assou-Ekotto, Lennon, Modric, Jenas(Palacios 66.), Bale, Van der Vaart(Crouch 77.), Keane(Pavlyuchenko 62.)

Nem léptek pályára: Cudicini, Bassong, Kranjcar, Sandro


Gólszerzõ: Vidic 31. és Nani 84.

Sárga lap: Gallas, Kaboul, Modric

Mérkõzés embere: Michael Carrick
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!