Accrington 0-4 Manchester United

A United 14. alkalommal emelhette magasba a Lancashire Senior Cup-ot, miután kiütéses gyõzelmet aratott az Accrington Stanley ellen a leylandi Lancashire County Groundon.


Bár az eredmény egyoldalú találkozóra utalhat, a Stanley igen jól játszott a találkozón és ha Sam Johnstone nem véd kiválóan, nagyon megnehezíthették volna a Vörös Ördögök dolgát.

Mindkét csapat büntetõ párbajban jutott a döntõbe. A United a Moss Lane-en játszott gólnélküli döntetlent a Blackpool ellen, majd végül tizenegyesekkel 5-4 arányban legyõzte ellenfelét. A Vörös Ördögök a negyeddöntõben a Blackburnön egy 4-0-lal jutottak túl, miután az elsõ fordulóban nem kellett játszaniuk. Az Accrington egy magabiztos, 3-0-ás gyõzelmet tudhatott mga mögött a negyeddöntõben az Oldham ellen, majd az elõdöntõben a Wigan Athletik elleni 0-0 után büntetõkkel 6-5-re diadalmaskodott. A Stanleynek szintén nem kellett meccselnie az elsõ fordulóban.

Nehezen lehet választani, melyik csapat is volt a jobb a meccs elején, bár talán igaz lehet az, hogy Sam Johnstone volt az aktívabb kapus, Számos fontos védést is be kellett mutatnia, köztük egy zseniális hárítást Padraig Amond helyzeténél három perccel a félidõ vége elõtt.

A 23. percben Luke Giverin sérülése miatt Tom Lawrence állt be a csapatba, miközben a Unitednek csupán korlátozott számú gólszerzési lehetõsége adódott, egy épp Lawrence elõtt, azonban lövése mellé ment. Úgy tûnt, az Accrington méltó ellenfele illusztris ellenfelénk és a játékveztõ már épp le akarta volna fújni az elsõ félidõt, amikor Lawrence megszerezte a vezetést a Vörös Ördögök számára. Tom elsõ lövését még hárította Ian Dunbavin kapus, a kipattanónál azonban már tehetetlen volt és Lawrence másodjára nem hibázott.

A második játékrész elején úgy tûnt, a United átveszi a mérkõzés irányítását, különösen azután, hogy Larnell Cole kettõre növelte csapata elõnyét, azonban a Stanley beerõsített és ismét csak Sam Johnstone-nak volt köszönhetõ, hogy nem szerzett gólt az Accrington.

A meccs és a trófea helye gyakorlatilag el is dõlt kilenc perccel a találkozó vége elõtt, amikor Cole megszerezte második gólját Joshua King okos megmozdulását követõen. Sõt, az utolsó percben még King is lõtt egyet Marnick Vermijl passza után, beállítva a végeredményt.

LFA Molson Coors Senior Cup döntõ
Accrington Stanley 0-4 Manchester United
Lancashire County Ground

United: Johnstone - Vermijl, Fornasier, Thorpe, Blackett - Giverin(Lawrence 23.(Veseli)), Cole, Tunnicliffe, Petrucci, Bebe(Januzaj 65.) - King
Nem használt cserék: Sutherland, Daehli.

Gólszerzõ: Lawrence, Cole 2, King

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!