Peterborough 2-0 Manchester United

A London Roadon a fiatalokkal felálló United 2-0 arányú vereséget szenvedett a Championshipben szereplõ Peterborough-tól.


A második félidõben szerzett George Boyd és Nicky Ajosé találattal gyõztek a hazaiak, ám megint egy kemény próba volt ez a fiatalok számára, akik közül sokan az U21-es szinten, míg mások kölcsönbe kerülve fejlõdhetnek majd.

Sam Johnstone-nak kellett figyelnie Grant McCann korai szabadrúgásánál, ám a Vörös Ördögök fõleg Davide Petruccinak köszönhetõen egyre többször keresték az egyetlen csatárt, Federico Machedát. Nick Powell lövése volt az elsõ igazán említésre méltó helyzet, ami azonban végül mellé ment, de a hangos vendégtábor buzdítása megtette hatását és fõként Larnell Cole olykor igazán elképesztõ labdaérintéseinek köszönhetõen szép futballt láthatott a közönség.

 


Mégis a Posh került igazán közel a vezetés megszerzéséhez az elsõ félóra végén, Lee Tomlin okos passzát követõen Joe Newell került nagy helyzetbe, de végül kapu mellé lõtt. Jesse Lingard jobblábas lövése sem talált kaput, majd McCann próbálkozott párszor, de vagy elkerülte Johnstone kapuját a labda, vagy a kapus tudott hárítani. Sõt, olykor Tom Thorpe lépett oda tökéletes ütemben és mentett szögletre, mint tette azt Clarke-Harris lövésénél is.

A szünetben sokat változtató hazaiak bekezdtek a második félidõ elején és Tomlin lövését kellett a léc fölé tolnia a Vörös Ördögök kapusának. A hálóõr aztán remek labdát tálalt Lingardnak, a szélsõ pedig Machedához passzolt, az olasz éles szögbõl tüzelt, de nem talált kaput.

A patthelyzetet aztán az 56. percben törte meg a Peterborough. Michele Fornasier a védelem közepérõl nagyon rossz passzt tett a középpálya felé, a hazaiak lecsaptak rá és végül Boyd megpattanó lövése a kapuban kötött ki. Nem sokkal késõbb ismét egy nagyon rossz passzt adott a védelem - ezúttal Thorpe -, majdnem jött is a második találat, de Tomlin próbálkozása végül elkerülte a kaput.

A United próbált válaszolni, Macheda találta meg a kiválóan játszó Cole-t a szélen, aki középre lõtte a játékszert, az olasz csatár próbálkozását azonban hatalmas mentéssel hárította Joe Day kapus. Tyler Blackett helyett érkezett Joshua King, tehát védõ helyett újabb támadó lépett a pályára, ezzel plusz sebességet adva az elõrejátéknak, ám a meccs végéhez közeledve nem sokszor tudott veszélyeztetni a vendég gárda.

Ráadásul a United akadémián nevelkedett Ajosé a 82. percben beállította a végeredményt. Paul Taylor ügyes labdáját higgadtan értékesítette a csatár. Taylor dolgoztatta még meg a végén Johnstone-t, az eredmény azonban már nem változott. Darren Ferguson csapata megérdemelten zsebelte be a gyõzelmet.

Felkészülési mérkõzés
Peterborough United 2-0 Manchester United
London Road

United: Johnstone - Vermijl(Veseli 73.), Fornasier, Thorpe, Blackett(King 66.) - Cole, Tunnicliffe, Petrucci, Powell(Agnaldo 79.), Lingard - Macheda
Nem használt csere: Sutherland, Gladstony, James.

Gólszerzõ: Boyd 56', Ajosé 82'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!