Everton 1-0 Manchester United

A Manchester United vereséggel kezdte a 2012/13-as szezont, miután 1-0-ra kikapott az Evertontól.


Sir Alex Ferguson nehéz mérkõzésre számított, meg is kapta ezt az Evertontól, ugyanis a hazaiak már az elsõ pillanatoktól kezdve tudítosítani akarták a pályán, nem adják könnyen magukat. Folyamatos letámadásaik eredményre vezettek, hiszen sokszor tudtak labdát szerezni már a United térfelén.

David Moyes csapata sokkal veszélyesebben játszott az elsõ játékrészben, Fellaini révén kapufáig jutottak az elsõ 15 perc végén, a belga játékos könnyedén ment el Carrick mellett és kisodródva is kapura lõtt, de csak a kapufát találta telibe.

Osman kiugratása után Jelavic is szinte nullszögbõl próbált gólt lõni, de Gea azonban mentett. Mint ahogy a spanyol kapusra ez többször is jellemzõ volt. Hiszen Pienaar kétszer és Baines és Osman egyszer-egyszer veszélyeztetett a szünet elõtt, azonban a United kapusa mindig a helyén volt.

A túlsó kaput Welbeck veszélyeztette estében, ám lövése centikkel a bal kapufa mellé gurult, majd Rooney lõhetett 23 méterrõl szabadrúgást, Howard azonban a jobb alsó sarok elõtt menteni tudott.

A fordulás után a hazaiak majdnem megszerezték a vezetést. Fellaini fejelt le egy beadást Osmannek, aki kapura lõtt, de Gea már verve volt, de a labda a felsõ lécrõl visszapattant a mezõnybe.

Az 57. percben azonban már senki és semmi nem tudott menteni. Gibson szögletét Fellaini hat méterrõl fejelte védhetetlenül a kapuba, megszerezve a vezetést a hazaiaknak.

A bekapott gól után felpörgött a United, Valencia beadása után kagawa tette le a labdát nagyon okosan Cleverleynek, aki lõtt, ám a vonalról Jagielka még menteni tudott, így elmaradt az egyenlítés.

Sir Alex változtatott a csapaton és Kagawa bemutatkozása után Robin van Persie is debütálhatott a Vörös Ördögöknél, miután beállt Danny Welbeck helyére.

 


A 79. percben a két új szerzemény majdnem gólt hozott össze. Van Persie-t indította Young, a holland közel az alapvonalnál középre passzolt, ahol Kagawa érkezett, de Howard remek kirohanással menteni tudott a japán elõl.

A vendégek beszorítottak ellenfelüket a találkozó végére, de nem sikerült gólt szerezni, így vereség lett a vége. Az igen tartalékos védelem nem tudta tartani Fellainit, aki végül eldöntötte a találkozót és az Everton megérdemelten tartotta otthon mindhárom pontot.


Premier League 1.forduló
Everton 1-0 Manchester United
Goodison Park, 38415 nézõ

Vezette: Andre Marriner

Everton: Howard - Baines, Jagielka, Distin, Hibbert - Gibson, Neville - Pienaar, Osman(Coleman 80.), Fellaini(Heitinga 92.) - Jelavic(Naismith 89.)
Nem használt cserék: Mucha, Gueye, Barkley, Anichebe

United: de Gea - Valencia, Carrick, Vidic, Evra - Cleverley(Anderson 85.), Scholes - Kagawa, Nani(Young 78.), Rooney - Welbeck(van Persie 68.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Rafael, Berbatov, Wootton


Gólszerzõ: Fellaini 57'

Sárga lap: Nani, Scholes

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: David de Gea

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!