Rio a Szentek ellen térhet vissza

Rio Ferdinand bevethetõ állapotba kerülhet a United jövõ heti, Southampton elleni vendégjátékára, ám a mai Fulham elleni elsõ idénybeli hazai mérkõzést még biztosan kihagyja.


A középhátvéd még az Everton elleni szezonnyitó elõtti edzésen szenvedett sérülést, de hamarosan visszatérésvel már enyhítheti menedzsere problémáit a védelem összeállításakor. Azonban Jonny Evans állapotában, aki a tavalyi szezonban lenyûgözõ teljesítményt nyújtott Ferdinand oldalán, visszaesés tapasztalható, így a vártnál csak késõbb lehet majd rá számítani.

 

"Az elmúlt évek során a védõk sokkal több sérülést szenvedtek, mint a támadók" - kezdte Sir Alex.

 

"Ez furcsa. Pont az ellenkezõjét gondolná az ember. Erõs keretünk van, emellett pedig már kezdjük megszokni ezt a helyzetet. Mindenki számára adott lesz a lehetõség, hogy kivegye a részét a csapat teljesítményébõl, és hozzásegítsen minket ahhoz, hogy sikereket érjünk el az idei szezonban."

 

"Phil Jones már edzésbe állt. Chris Smalling hosszú távon nem bevethetõ. Rio szerintem jövõ hétre már készen áll majd a bevetésre. Evans jól haladt a visszatérését illetõen, de múlt vasárnap újból fájdalmat érzett, és azóta nem is edzett egyáltalán. Nem tudom biztosra megmondani, hogy ez rövid, vagy hosszabb távon vetette vissza a felépülését."

 

 

A védelem jobb oldalát illetõen a skót menedzser elmondta, hogy Antonio Valencia bevetése csak idõleges megoldás volt a részérõl, miután Rafael a brazil olimpiai csapatból való visszatérését követõen még próbálja felvenni a ritmust a keret többi tagjával.

 

"Valencia bárhol képes játszani" - tette hozzá.

 

"Õ egy tipikus dél-amerikai. Egyszerûen csak imád játszani. Erõteljes, gyors, és képes szerelni. A legtöbb dolgot képes elvégezni. De csak rövidtávra szól a megbizatása ezen a poszton."

 

"Rafael szerepelt az Olimpián, és csak nem rég tért vissza közénk, de Antonio mindvégig a kerettel készült, és a túrán is játszott már a védelem jobb szélén."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!