De Gea, a trón méltó örököse

Peter Schmeichel, a Manchester United egykori legendás kapusa ma reggel a Sky Sports Soccer Extra címû mûsorának vendégeként David de Gea-t trónjának méltó örökösének nevezte.


A spanyol kapus az elõzõ szezonban egy kemény kezdeti idõszakot követõen felnõtt ahhoz a feladathoz, hogy Edwin van der Sar visszavonulását követõen õ legyen a Manchester United elsõ számú kapusa, és ezzel együtt Anglia egyik legnagyszerûbb hálóõrévé nõtte ki magát.

 

Bár játékának vannak még olyan oldalai, amelyen dolgoznia kell, elõdje, Schmeichel magabiztos azt illetõen, hogy a 20 éves portásban megvan minden ahhoz, hogy sikereket érjen el a Vörös Ördögök kapujában.

 

 

"Egyáltalán nincsenek problémáim a védéseivel" - kezdte a dán élõlegenda.

 

"Szerintem javult a beadásoknál is. Kezdi megtalálni minden szempontból a helyes utat. Õ egy másfajta kapus ahhoz képest, amilyen kapust az emberek elképzelnek arra, hogy ebben az országban védjen."

 

"De ha megnézzük most a Premier League-t, nincs sok kapus, aki kijönne a beadásokra. Az elmúlt évek sorában ebben rengeteg változás történt. Õk most már nagyon jók lábbal is."

 

"Azzal, hogy így felállt a padlóról az elsõ négy hónap után, azt mondom igen, megvan a szükséges mentalitása ahhoz, hogy sikeres legyen. 20 évesen ahányszor látod, hogy bent vagy az újságokban, és ahányszor azt látod, hogy negatívan írnak rólad, annál nagyobb dolog ezt a helyén kezelni, éppen ezért nagyon örülök, hogy neki ezt sikerült megoldania, és tudom, hogy mentálisan igen erõs játékos."


The Busby Way

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!