Berba visszautasította az olasz duót

A Juventus és a Fiorentina is megerõsítette a hírt, miszerint Dimitar Berbatov visszautasította a lehetõséget, hogy klubjukhoz igazoljon, amelyet követõen azonnal a Fulham lett a legesélyesebb kérõje a bolgár támadónak.


Szerdán még úgy tûnt, hogy a Fiorentinan van nyerõ pozícióban a Berbatov megszerzéséért vívott harcban, miután sikeresen megegyeztek a játékos eladásáról a Manchester Uniteddel.

 

A bolgár csatár el is repült Olaszországba, hogy megbeszéléseket folytasson és átessen az orvosi vizsgálaton a Fiorentinával, de Firenzében már nem jelent meg, miután a Juventus megtorpedózta a Lilákhoz való igazolását.

 

De újabb fordulatként Berbatov visszautasította az olasz bajnok ajánlatát is, miután az utolsó pillanatban bejelentkeztek érte a Fulhamtõl.

 

A Fiorentina az eset után kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben lesújtottságukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy Berbatov visszautasította õket.

 

"Az ACF Fiorentina bejelenti, hogy Dimitar Berbatov átigazolása egyértelmûen kútba esett, azt követõen, hogy a klub sikeresen megegyezett a Manchester Uniteddel (miután megegyeztek a pénzügyi részletekben, úgy mint az elsõ részlet összege, és a második részlet banki garanciája), és verbálisan a játékossal is a Firenzébe szerzõdésérõl" - kezdik a hivatalos közleményben.

 

"A mai nap folyamán az angol klub írásos formában engedélyezte, hogy Firenzébe jöjjön, hogy átessen az orvosi vizsgálaton, és aláírja szerzõdését."

 

"A játékos ügynökével fel is szállt arra a gépre, amelyre a jegyet teljes egészében a Fiorentina fizette ki. De Firenzébe soha nem érkezett meg."

 

"Mindez a többi klub szokatlan és arrogáns viselkedésének köszönhetõ, amelyek semmibe veszik a fair playt és a sport etikáját ahhoz, hogy keresztbe tegyenek másoknak."

 

"A játékost illetõen, a karakterisztikájától, és a pályán mutatott értékétõl eltekintve, jelen helyzetben boldogok vagyunk, hogy nem a Fiorentinához igazolt. Nem érdemelte meg a városunkat, hogy viselje a mezünket, vagy annak az értékét, hogy a csapatban szerepelhet."

 

 

A Juventus sportigazgatója, Beppe Marotta állítása szerint Dimitar Berbatov azért döntött az ellen, hogy a Juventusba igazoljon, mert családi okokra hivatkozva Angliában szeretne maradni.

 

"Ez nem visszautasítás volt. Berbatov családi okok miatt inkább azt preferálta, hogy Angliában játszon tovább" - tette hozzá a Sky Sport Italianak.

 

"Azt követõen léptünk vele kapcsolatban, miután megtudtuk, hogy visszautasította a Fiorentinát."

 

"Visszautasítom a Fiorentina vádjait. Azt követõen léptünk be a Berbatov megszerzéséért folytatott harcba, hogy hallottunk arról, visszautasította a Fiorentinát, de közben jött a Fulham megkeresése is."

 

"Beszéltem a United ügyvezetõ-igazgatójával. Tudtunk arról a döntésükrõl, hogy eladnák Berbatovot, éppen ezért normális keretek között próbáltuk megszerezni õt."

 

"Szerettünk volna elõnyt kovácoslni ebbõl a lehetõségbõl. Az volt a célunk, hogy erõsödjön a csapatunk."

 

Tehát úgy tûnik, hogy Berbatov most már a Fulhammel folytat tárgyalásokat, miután Martin Jol nagy rajongója a támadónak, ugyanis a Tottenhamnél már dolgoztak együtt.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!