Southampton 2-3 Manchester United

Sir Alex Ferguson 1000. bajnokiján a Vörös Ördögök elképesztõ mérkõzésen gyõztek.


Fordulatos találkozót játszott a két csapat. A találkozó elején jobban kezdett a United, mégis a hazaiak szereztek vezetést, majd a Vörös Ördögök egyenlítettek, de ismét a hazaiak kerültek elõnyben, ám a találkozó utolsó öt percében több, mint egy év után végre ismét hátrányból fordítva nyert Ferguson csapata idegenben.

Az elsõ helyzet Robin van Persie elõtt adódott, de a csatár Carrick ívelése után csak kapu mellé tudott lõni. A vendégek fölényes labdatartással uralták a meccset, ám az elsõ negyedóra végén mégis a Szentek szereztek vezetést. Puncheon ívelt a kapu elé, ahol Rafaelt könnyedén lefejelte Lambert és bólintott Anders Lindegaard kapujába, 1-0.

A United ismét kicsit növelte a tempót, Shinji Kagawa lövéssel veszélyeztetett, majd Antonio Valencia varázsolta van Persie-hez a játékszert, aki elõbb átvette, majd az öt és feles sarkáról kilõtte a hosszú sarkot, 1-1.

 


Nagy esély adódott a vezetés megszerzésére a manchesteriek számára, miután Danny Welbecket buktatták a tizenhatos elõterében, ám a 29. percben van Persie által elvégzett szabadrúgás centikkel elkerülte a jobb felsõ sarkot.

Az elsõ fél óra után a Soton távoli lövései elkerülték Lindegaard kapuját, majd a találkozó elsõ félidejének utolsó említésre méltó helyzete alakult ki a 40. percben, amikor Valencia remekül ívelt a hosszún érkezõ Evrához, a védõ fejesét azonban védte Kelvin Davis kapus.

A fordulás után Kagawa próbálkozott, de lövése célt tévesztett, bár csak centikkel. Ötvennégy perc telt el, amikor Davis rossz kirúgására Valencia csapott le, majd pontosan gurított van Persie-hez, de a holland csatár nagy helyzetben kapu mellé juttatta a játékszert.

Jobban játszott ekkor a United, jött is a hazai gól, ahogy a találkozó elején. Egy baloldali beadást Evra nem tudott elfejelni - mert elcsúszott, nem úgy, mint a southamptoni Schneiderlin, aki 8 méterrõl a tehetetlen Lindegaard kapujába bólintott, 2-1 a hazaiaknak.

Ez a találat megfogta a Vörös Ördögöket és a visszaálló Szentek védelmében nem találtak réseket. Sir Alex cserékkel próbált javítani a helyzeten, Scholes behozatalával javult is valamelyest a labdabirtoklás és a passzjáték, de továbbra sem volt meg a lendület a csapatban. A hazaiak beálltak kontrázni, amit olykor meg is tehettek, de vagy Evra, vagy Rio Ferdinand, olykor pedig Nemanja Vidic mentett.

A félidõ közepén örülhettek a United hívei, ugyanis van Persie buktatásáért büntetõt ítélt Dean játékvezetõ. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a tizenegyest maga a sértett végezte el, igen hanyagul, amit Davis hárított, maradt a hazai vezetés.

Már-már úgy tûnt, a Soton ebbõl erõt merített, azonban a United valahonnan ismét elõhúzott egy adag tartalékot. Szöglet utáni kavarodás után Rafael ívelhetett középre, ahol üresen érkezett Ferdinand, fejese a kapufáról kipattand, de van Persie jó helyen volt, közelrõl bekotorta az egyenlítõ találatot, 2-2.

 Négy perc hosszabbítás második percében pedig jött a csattanó! A csereként beálló Nani ívelte be a szögletet a rövidre, a holland támadó mozdult rá elsõnek és fejelt a kapuba, ezzel megszerezte a United gyõzelmét, elsõ mesterhármasát a United színeiben, 100. Premier League gólját.

 


Több, mint egy év után ismét hátrányból felállva tudott gyõzni a csapat idegenben!


Premier League, 3. forduló
Southampton 2-3 Manchester United
St. Mary's, 31600 nézõ

Vezette: Mike Dean

Southampton: Davis - Clyne, Fonte, Hooiveld, Fox - Ward-Prowse, Schneiderlin, S. Davis, Puncheon(Mayuka 74.), Lallana(Rodriguez 79.) - Lambert(Do Prado 75.) 

Nem használt cserék: Gazzaniga, Lee, Richardson, Seaborne

Manchester United: Lindegaard - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Cleverley(Scholes 61.), Welbeck(Hernandez 72.) - Kagawa(Nani 61.) - Van Persie 

Nem használt cserék: De Gea, Evans, Giggs, Powell.

Gólszerzõ: Lambert 16', Schneiderlin 56' illetve van Persie 23', 87', 92'

 

A meccs embere: Robin van Persie

 

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!