Butt: Cleverleynek végig kell játszani a szezont

Nicky Butt, a Manchester United egykori játékosa szerint Tom Cleverleynek egy sérülésmentes szezonra van szüksége ahhoz, hogy bebetonozza helyét a Manchester Unitedben és az angol válogatottban is.


A 23 éves Cleverley brillírozott Anglia elsõ, Moldova elleni világbajnoki selejtezõjén, de ugyanezt nem tudta megismételni három nappal késõbb, Ukrajna ellen a Wembleyben.

 

A Manchester United legendás, 1992-es évfolyamának egyik meghatározó tagja, Nicky Butt szerint ahhoz, hogy Cleverley kiegyensúlyozott teljesítményt tudjon nyújtani, folyamatos játéklehetõségre van szüksége egy szezonon át, amelyben leginkább az õt gyakran sújtó sérülések akadályozhatják meg.

 

"Szerintem szüksége lenne arra, hogy egy jó szezont tudjon maga mögött, amely során 30-35 mérkõzésen játszik" - kezdte Butt a BBC Radio Manchesternek.

 

"Pályafutása elején volt néhány sérülése, de most már olyan szinten van, hogy mérkõzéseket kell játszania szoros egymásutánban."

 

Cleverley eddig tizenkét alkalommal léphetett pályára kezdõként a Vörös Ördögök színeiben, míg a fentebb említett Ukrajna elleni selejtezõn csak mindössze harmadik válogatottságát tudhatta le.

 

 

A Moldova ellen nyújtott produkcióját követõen még a szövetségi kapitány, Roy Hodgson is csak elismerõ szavakkal tudott róla beszélni, ám az egykori Leicester, Watford és Wigan kölcsönjátékos kedden már nem tudott ugyanolyan szinten teljesíteni, és többek között három nagy ziccert is rontott a mérkõzés elsõ félidejében.

 

"Tomból nagyszerû játékos válhat. Mindenki láthatja, hogy ehhez minden szükséges képessége megvan" - folytatta a Red Wednesday címû adásban az egykori középpályás, Butt.

 

"Õ egy fenomenálisan tehetséges ifjú játékos, aki a lehetõ legmegfelelõbb klubnál van ahhoz, hogy fejlõdjön, a legjobb menedzser kezei alatt dolgozhat, és a legjobb edzõk, illetve játékosok veszik körül."

 

"Egyike lehet azon játékosoknak, akik nagy dolgokra lehetnek képesek a közeli jövõben, de ehhez a klubcsapatában rengeteg meccstapasztalatot kell gyüjtenie, és hozzá kell szoknia, hogy hétrõl-hétre játszik egy ilyen hihetetlenül erõs játékoskerettel rendelkezõ csapatban."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!