Jones: Ez olyan meccs lesz mint a többi

David Jones szerint az Old Traffordon eltöltött tanulóéveit soha nem fogja elfelejteni, de a hétvégén pozitív eredményt szeretne elérni volt csapata ellen a Wigannel.


A Latics középpályása szerint az Old Traffordra való visszatérés nem okoz számára félelmet, miután Sir Alex Ferguson kezei alatt a Manchester Unitednél töltötte tanulóéveit.

 

Jones is szerepel a Wigan hétvégi, Manchester United elleni keretében, és szerinte a vendégcsapatok játékosainak le kell gyõzniük a magukban rejlõ megilletõdöttséget ahhoz, hogy meglepetést tudjanak okozni az Old Traffordon.

 

"Amikor pályára lépünk, akkor ugyanúgy tizenegy játékos feszül majd tizenegynek, és tudjuk, hogy ha képesek leszünk a saját játékunkat játszani, akkor bárkivel partiban lehetünk, ahogy azt bizonyítottuk az elõzõ szezonban is. A titok az, hogy minden összecsapást csak egy meccsként kell kezelni a sok közül, ugyanúgy kell felkészülni rá, mint bármikor, és nem szabad változtatni az elgondolt játékunkon, függetlenül attól, hogy kivel, vagy hol játszunk" - kezdte az egykori United-nevelés.

 

Jones egy wrexhemi fiúcsapatból került 10 évesen a Vörös Ördögök kötelékébe, ahol tizenhárom évet töltött el a klub akadémiáján, és profiként.

 

"Ha valahol ennyi idõt töltesz el, az nyomot hagy benned, de én azt nagyon nagy pozitívumként tartom számon, hogy egy ilyen környezetben tanulhattam és futballozhattam. Fantasztikus, ahogy ennél a klubnál kezelik a fiatal játékosokat, és a gyerekek már nem csak azt tanulhatják meg korán, hogy milyen technikával vegyék át például a labdát, hanem hogy miként figyeljenek oda a testükre a pályán kívül is. Az ember ott igazán a klub részének érezheti magát, még akkor is, ha kilóméterekre van attól, hogy a felnõtt csapatban játszhasson" - tette hozzá.

 

 

David 2003-ban, 19 évesen a Manchester United játékosaként magasba emelhette az Ifjúsági FA kupa gyõzelméért járó trófeát, de elmondása szerint az õ döntése volt, hogy végül elhagyta az Old Traffordot.

 

"Új szerzõdést ajánlottak, de úgy döntöttem, hogy a karrierem szempontjából az a legjobb lépés, ha valahol más csapatot keresek játéklehetõség reményében. Csakis dícsérõ szavakkal, és pozitív emlékekkel gondolok vissza a Manchester Unitedre. Ott lettem az a futballista, aki ma is vagyok."

 

A középpálya közepén bevethetõ Jonesnak akkoriban olyan játékosokkal kellett volna megküzdenie a csapatba kerülésért, mint Ryan Giggs, Paul Scholes, Roy Keane, Phil Neville és Darren Fletcher, így amikor jött a lehetõség számára, úgy döntött, hogy kölcsönben a Preston North Endhez igazol.

 

Azonban az Old Trafforda való visszatérés mindig különleges pillanat számára.

 

"Mindig nagyszerû látni az edzõi stáb tagjait, és azokat a játékosokat, akikkel még együtt játszottam, és mindig kezet rázok Sir Alex Fergusonnal, ha találkozok vele."

 

"Ettõl függetlenül minden tõlem telhetõt meg fogok tenni a Wigan gyõzelméért szombaton. Áprilisban már megmutattuk, hogy versenyre tudunk kelni velük, ez pedig nagy önbizalmat ad számunkra a mostani találkozónk elõtt."


Wiganlatics.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!