Sir Alex eltökélten vág neki az európai kalandnak

Sir Alex Ferguson úgy érzi, hogy a Bajnokok Ligája idei szezonja is hozhat meglepetéseket, de eltökélt azt illetõen, hogy a Manchester United számára ne érjen olyan csúfos véget az európai kupaszezon, mint tavaly.


A Vörös Ördögök a 2011/2012-es szezonban nem tudtak továbbjutni a Bajnokok Ligája csoportkörébõl, miután az utolsó fordulóban kikaptak az FC Basel csapatától, de most tényleges eltökéltség van a csapatban, hogy helyre tegyék a dolgokat - kezdve a szerdai Galatasaray elleni hazai nyitómeccsel. Sir Alex Ferguson egyértelmûen arra koncentrál továbbra is, hogy megszerezze a klub történetének negyedik BEK/BL-gyõzelmét.

 

"Voltak már lehetõségeink ebben a kupasorozatban" - kezdte.

 

"Az elmúlt bõ évtized során kétszer veszítettünk döntõben a Barcelona ellen, kétszer pedig gyõzni tudtunk, de mi jobban szeretnénk teljesíteni. Egyértelmû, hogy jobbak leszünk, mint tavaly - ez nem lehet kérdéses."

 

"A Bajnokok Ligája csodálatos. Megvan egy saját atmoszférája, ha egy Bajnokok Ligája meccsre készülsz, és ezeknek az összecsapásoknak nagyon más az érzete. Emellett az sem lehet kérdéses, hogy az itteni diadalokkal megalapozhatod a státuszod a futball világában, mint ahogyan tette azt a Real Madrid vagy az AC Milan is. Szeretnénk velük egy szintre kerülni a Bajnokok Ligájában, ami a trófeák számát illeti."

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy az elmúlt évek gyengébb felhozatala után az utóbbi években emelkedett-e a résztvevõk színvonala, a menedzser így válaszolt:

"Láthattunk erre néhány példát az elmúlt évek során. Példaként ott van a ciprusi csapat [Apoel Nicosia], amely tavaly a negyeddöntõig jutott, és a Basel, amely kivert minket, és a nyolcaddöntõben a Bayern München gyõzte csak le õket."

 

"Számos olyan példa akad arra, hogy egy kevésbé ismert csapat jól teljesít, egyszer pedig megéltünk egy olyan döntõt is, ahol a Monaco játszott a Portoval, ami meg hatalmas meglepetés volt. De végül azért szinte mindenki abban gondolkodik, hogy valamelyik nagy csapat fogja majd megnyerni."

 

"Véleményem szerint nem állítok valóságot, ha azt mondom, hogy nem sokat gondoltak arra, hogy a Chelsea fogja megnyerni végül a sorozatot?"

 

"De jelen pillanatban az egyetlen dolog, amely a csapatok szeme elõtt lebeghet, az a továbbjutás. A Manchester City egy csoportba került a Borussia Dortmunddal, az Ajaxszal és a Real Madriddal, úgyhogy az egy nagyon kemény csoport lesz. Ez nem azt jelenti, hogy a City nem juthat tovább, mert a többi csapat is valószínûleg úgy gondolkodik, hogy a City egy erõs ellenfél. De akármelyik két együttes jut majd tovább onnan, az meg fogja érdemelni."

 

"Ha nem jutunk tovább, akkor kritizálni fognak minket és szégyenkeznünk kell majd, de meg is érdemelnénk. Már megkaptuk a magunk figyelmeztetését, éppen ezért ezúttal nem számítok arra, hogy újra megismétlõdik az, ami tavaly."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!