Sir Alex: Kulcsfontosságú a védekezés Európában

Sir Alex Ferguson szeretné, ha az Old Trafford erõd maradna a Bajnokok Ligája idei szezonjában - amelynek eléréséhez elsõ sorban védõinek lesz nehéz feladata.


A Manchester United elsõ, Galatasaray elleni Bajnokok Ligája csoportmérkõzése elõtt adott nyilatkozatában a menedzser kijelentette, hogy védõinek el kell kerülniük, hogy sérülést szenvedjenek - és megismételte, hogy nincs helye hibának - ahhoz, hogy a Vörös Ördögök javítani tudjanak elõzõ szezonbeli csoportkörben nyújtott teljesítményükön.

 

"Szerintem az kulcsfontosságú lesz, hogy a védõink egészségesek tudjanak maradni" - kezdte Sir Alex keddi sajtókonferenciáját.

 

"Én mindenképpen ezt látom a járható útnak. Az elmúlt két-három évben elég keményen kibabrált velünk a sor, ami a védõink sérüléseit illeti. Ha ezúttal nem sérülnek le, akkor sokkal jobb kilátásaink lesznek, mint tavaly."

 

"Jelen pillanatban Chris [Smalling] és Phil [Jones] hosszabb távú sérülése miatt három középsõ védõt tudok bevetni - [Nemanja] Vidic, [Rio] Ferdinand és [Jonny] Evans. Ha garantálnák nekem, hogy közülük ketten mindvégig fittek lesznek, akkor azt azonnal elfogadnám. De az elmúlt szezonok során sajnos nem ez a helyzet állt fenn. Ez egy kulcsfontosságú kérdés, ezt nem szabad véka alá rejtenünk. Csak abban reménykedhetek, hogy ebbõl a szempontból idén egy kicsit több szerencsénk lesz."

 

 

Ha a United védelme szilárd alapokon fog állni, akkor Sir Alex Ferguson biztos lehet benne, hogy csapata a gyõzelmeket fogja gyüjtögetni a csoportkörben, és nem szenved el olyan fájó pofonokat, mint a Basel és a Benfica ellen az elõzõ szezonban, amikor mindkét csapat gólzáporos mérkõzésen, vesztes helyzetbõl távozott ponttal az Old Traffordról.

 

"Az fog vezérelni minket, hogy minél elõbb dûlõre vigyük a mérkõzéseket" - tette hozzá.

 

"Azt hiszem mindenki egyetért velem abban, hogy az elõzõ szezon utolsó két hazai csoportmeccsén gondatlanok voltunk. Az FC Basel elleni mérkõzésen mindket ért kritikák abszolút jogosak voltak. 2-0-ra vezettünk, jól játszottunk, majd a második félidõre elkényelmesedtünk és végül a 3-3-as döntetlennek is örülhettünk. Ez okozta a vesztünket és a kiesésünket. Emiatt úgy kellett Bázelbe mennünk, hogy eredménykényszerben voltunk, és végül csak futhattunk a sorsunk után. Remélhetõleg a hazai formánk, amely korábban mindig kimagasló volt, idén újra messzire repít minket."

 

A skót menedzser szerint csapatösszeállítása tükrözni fogja eltökéltségét az iránt, hogy ebben a szezonban jobban teljesítsenek.

 

"Bizonyos években a csoportkör egyszerû sétagaloppnak bizonyult, és számos fiatal játékost küldhettem pályára. De holnap a csapatom sokkal tapasztaltabbakból fog állni."

 

A Shinji Kagawaért aggódók egy kicsit megnyugodhatnak, ugyanis Ferguson megerõsítette, hogy a japán középpályás hadrafogható lesz a Galatasaray ellen, miután egy kisebb sérülés miatt kénytelen volt csak a kispadról végignézni a Wigan elleni hétvégi bajnokit.

 

"Õ nagyon fontos játékosa lesz a csapatunknak."

 

Sokakban felvetõdött, hogy ezúttal ki védi majd a csapat kapuját, és ahogyan azt várni lehetett David de Gea-nak "nagy esélye" van arra, hogy átvegye Anders Lindegaard helyét a kapuban, aki eddig még nem védhetett a Bajnokok Ligájában.

 

Sir Alex az ellenfélrõl is szót ejtett, akik közül többen nem ismeretlenek számára.

 

"Rengeteg videófelvételt néztünk meg róluk. Szerintem van néhány nagyon nagy erõsségük... ott van a két játékosuk, [az egykori Arsenal középpályás] Emmanuel Eboué és [az egykori Bolton csatár] Johan Elmander, akit már az angol futballból ismerünk. Két remek középsõ középpályásuk van Felipe Melo és Selcuk Inan személyében, és a középcsatárukra, Umut Bulutra is oda kell figyelnünk. A neve olyan, mint a 'bullet' (golyó), ami egy nagyon jó név egy támadónak."

 

"Tapasztalatainkból már tudom, hogy soha nem könnyû a török csapatok ellen. Nagyon szoros mérkõzés lesz holnap."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!