Csökkentek a United bevételei

A Manchester United 2012. június 30-án zárult üzleti évében 320 millió fontos összbevételi mutatókkal zárt, amely 3.3%-os csökkenést mutat az elõzõ idõszakhoz képest.


Azonban az Old Traffordról származó adatok, amely a klub new yorki értéktõzsdére való kilépése óta elsõ alkalommal jelentek meg, tartalmaznak pozitívumot is, ugyanis a profit 79.2 százalékos növekedést bemutatva 23.3 millió fontra rúg ezen idõszak alatt.

 

Egyébként az  összbevétel csökkenésére már elõzetesen számítani lehetett azt követõen, hogy Sir Alex Ferguson együttese az elõzõ szezonban nem tudott továbbjutni a Bajnokok Ligája csoportkörébõl, és csak az Európa-ligában folytathatták tavasszal.

 

A klub történetében elsõ alkalommal fordult elõ az is, hogy a United kereskedelmi bevételei felülmúlták a közvetítési-, és a meccsnapi bevételeket.

 

 

A kereskedelmi bevételek 13.7%-os emlekedését nagyban elõsegítette a klub 40 millió fontos edzõmezszponzori szerzõdése a logisztikai óriáscég DHL-lel.

 

"Örömmel jelenthetem be elsõ üzleti eredményünket mint a NYSE-n (new-yorki értéktõzsde) belistázott vállalat - fiskális szempontból 2012 volt a legjobb év kereskedelmi szempontból a Manchester United számára" - kezdte Ed Woodward, a United ügyvezetõ-elnökhelyettese.

 

"Továbbá sikerült tovább erõsíteni a csapatunkat olyan világklasszis játékosok leigazolásával, mint Robin van Persie és Shinji Kagawa."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!