United archívum: Ronaldo

A Manchester United hivatalos magazinjának irattárában válogatva Cristiano Ronaldohoz érkeztünk el, a 2005/2006-os szezon elejére.


Bár a portugál csillag átigazolási díja napjainkban elérheti akár a 200 millió fontot is, és 2012- ben is sorra rugdossa a gólokat -még csak a móka kedvéért is- de volt idõ, amikor úgy érezte, hogy még nagyon sokat kell bizonyítania ahhoz, hogy elismert futballista legyen. Errõl és még néhány érdekes gondolatról olvashatunk a Ronaldoval készített interjúban

 
Hogy indult az új szezon?
Mindannyian nagyon bizakodva vártuk az új kihívásokat, és reméljük, hogy sokkal jobban szereplünk majd, mint az elõzõ szezonban. Nagyon keményen dolgoztunk a felkészülés alatt. Játszottunk néhány remek meccset az Ázsia Túra során és most a legfõbb célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, de úgy gondolom jó eséllyel indulunk a Bajnokok Ligájában is.
 
A Chelsea emelte a lécet, szerinted ez nehezíti a helyzetet idén?
Természetesen nem lesz könnyû dolgunk, ha vissza akarjuk szerezni a címet, de nagyon fontos, hogy bízzunk a sikerben és higgyünk a gyõzelemben. Eltökéltek vagyunk, hogy javítsunk a teljesítményünkön. Van egy remek csapatunk, tele jobbnál jobb játékossal, biztos vagyok abban, hogy megvan rá a képességünk, hogy legyõzzük a Chelsea által állított kihívást. 
 
Ji-sung Park érkezése növeli a versenyt a középpályán.
A posztokon a verseny csak erõsíti a csapatot. Már eddig is nagyszerû középpályásaink voltak, és Park érkezésével csak tovább erõsödtünk. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól megállja majd a helyét a Vörös Ördögök között. Persze mindenki szerepelni akar, de a csapat sikere a legfontosabb és ebben hiszünk mindannyian.
 
Amikor Sir Alex a klub jövõjérõl beszél elmondja, hogy a fiatalokban bízik és ilyenkor téged és Rooneyt említ leggyakrabban. Milyen érzéssel tölt ez el téged?
A legfontosabb dolog számomra mindig a jelen, de természetesen jó érzés azt hallani az edzõtõl, hogy bízik bennünk. A jelenlegi keretben sok fiatal tehetséges játékos van, és én úgy gondolom, hogy Sir Alex mindenkibõl kihozza majd a maximumot, így évrõl évre jobb lesz a csapat. Õ egy remek edzõ mindenkivel megtalálja a közös nevezõt. Ha szólnak, hogy beszélni akar velem, soha nincs rajtam semmilyen nyomás, mert úgy beszél velem mint egy barát. Tudom, hogy az a dolgom, hogy keményen edzek és a maximumot hozzam ki magamból.
 
Mit teszel a fejlõdés érdekében?
Elõször is nagyon komolyan veszem az edzéseket és nagyon keményen dolgozok az erõnlétemen, ugyanúgy mint a technikai fejlõdésemen. Úgy érzem, ennek a két dolognak egyensúlyban kell lennie. Minden téren szeretnék még fejlõdni és évrõl évre jobb lenni.
 
Mi a konkrét célod ebben a szezonban?
A legfontosabb célom, hogy fejlõdjek. Nagyon jól érzem magam a Vörös Ördögöknél és egész nyáron arra vártam, hogy elinduljon a szezon. Remélem, hogy sokkal jobban tudok majd játszani, mint az elõzõ évben és segítségére lehetek a csapatnak a trófea visszaszerzésében. 
 
 
Nyilván nagyon bosszant az FA Kupa döntõjében az Arsenal ellen elszenvedett vereség. Szerinted ilyenkor a játékosok még jobban ki vannak éhezve a sikerre?
Egyértelmûen. Úgy éreztük, hogy mi voltunk a jobbak és megérdemeltük volna a gyõzelmet. Ezért sokkal elszántabbak vagyunk a trófea megnyerése érdekében.
 
Az elõzõ szezonban fogadtál Sir Alex-szel, miszerint minimum 10 gólt lõsz majd, de mivel egy híja volt, ezért a mester nyerte a fogadást. Mit gondolsz, idén újra fogadsz majd vele?
Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze a 10, de tudom, hogy idén sikerülni fog! Nagyszerû érzés gólt szerezni, de számomra sokkal fontosabb a csapat sikere és nem fog érdekelni, hogy ki lõtte a legtöbb gólt, ha megnyerjük a trófeát. 
 
Úgy tûnik, elég közel állsz ahhoz, hogy aláírd az új szerzõdésed a Unitednél. Maradsz az Old Traffordon?
Nagyon, nagyon  boldog vagyok Manchesterben, és nagyon szeretnék itt maradni, hogy segíthessek a csapatnak a sikerek elérésében. Ha hosszabbít velem a United, mindent megteszek majd azért, hogy megháláljam a bizalmat. A legjobb futballista akarok lenni, és sok-sok kupát nyerni a csapattal.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!