Sir Alex elégedett csapata masszívságával

Sir Alex Ferguson elégedetten nyugtázta, hogy a csapata Galatasaray elleni megbízhatóságának köszönhetõen gyõzelemmel rajtolhattak a Bajnokok Ligája új szezonjában.


Bár a vendégek kétszer is eltalálták a kapufát az elsõ félidõben, az általuk jelentett fenyegetés szinte alaposan visszaesett a második félidõre, köszönhetõen a Vörös Ördögök stabilitásának - még akkor is, ha a számos kihagyott lehetõség akár meg is bosszulhatta volna magát a végjátékban.

 

"A Galatasaray csapatában több tapasztalat mutatkozott, és az elsõ félidõben többször is eladtuk a labdát, amelybõl sikerült lekontrázniuk minket" - kezdte Sir Alex a Sky Sportsnak.

 

"Szerintem idõnként nagyon hiányzott belõlünk a koncentráció. Szokatlan számunkra, hogy ilyen hanyagok legyünk a labdával."

 

"Ebbõl a szempontból a második félidõben sokkal jobban teljesítettünk. Elégedett voltam ezzel a játékrésszel - megbízhatóan teljesítettünk, jobban koncentráltunk és végül magunknál tudtuk tartani a gyõzelmet."

 

"Szinte alig volt helyzetük a mérkõzés ezen szakaszában, nekünk meg szinte záporoztak a lehetõségeink - akár négy-öt gólt is szerezhettünk volna a második félidõben. Nagyon magabiztosan játszották a saját játékukat és tartották meg a labdát. Ezeknél az európai csapatoknál ehhez hozzá lehet szokni."

 

"Ez nem probléma; ilyenkor türelmesnek kell lenni és biztosítanod kell, hogy eleget legyen nálad is a labda, a második félidõben kidolgozott, és ezzel együtt kihagyott helyzeteink alapján ez pedig úgy gondolom, hogy sikerült is."

 

 

Mindazonáltal Michael Carrick korai gólja nagyon értékesnek bizonyult, hiszen így a Manchester United gyõzelemmel rajtolhatot a Bajnokok Ligája H-jelû csoportjában, ahol meglepetésként jelenleg a CFR Cluj áll az élen, miután idegenben 2-0-ra elintézték a Braga csapatát.

 

Ezen eredmény értelmében a jövõ hónapban nagyon kiélezett összecsapásra van kilátás Erdélyben a két éllovas között, de ennek ellenére Sir Alex Ferguson nagyon elégedett, hogy csapata számára sokkal jobban sikerült az idei rajt a legrangosabb európai kupasorozatban, mint a tavalyi, rossz emlékû kiírás során.

 

"Szerintem az, hogy az elsõ mérkõzésünkön három ponttal tudunk kezdeni, az hatalmas bónusz" - tette hozzá a skót menedzser.

 

"Ha visszatekintünk az elõzõ szezonra, akkor emlékezhetünk, hogy akkor csak egy ponttal kezdtünk idegenben a Benfica ellen, és itthon is csak egy döntetlenre futotta... úgyhogy a három pont megszerzése nagyon fontos fegyvertény. Azzal, hogy a Cluj megverte a Bragát idegenben, egy nagyon érdekes mérkõzés elébe nézünk a jövõ hónapban."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!