Rio csak a Unitedre koncentrál

Rio Ferdinand kijelentette, hogy csakis arra koncentrál, hogy folyamatosan játszhasson a Manchester Unitedben, miután újra felmerült a nevével kapcsolatban, hogy visszahívják az angol válogatottba.


John Terry vasárnapi bejelentése, miszerint visszavonul az angol válogatottban való szerepléstõl, olyan találgatásokhoz vezettek, hogy Rio Ferdinand számára akár újra megnyílhat az ajtó a Háromoroszlánosokhoz való visszatéréshez.

 

Mint ismert, a 33 éves középhátvédet a 2012-es Európa-bajnokság keretébõl 'futballal kapcsolatos okok' miatt hagyta ki az akkori újdonsült szövetségi-kapitány, Roy Hodgson, de most nem lehet tudni, hogy Terry döntését követõen visszahívja-e Ferdinandot az egykori West Brom menedzser.

 

Ferdinand soha nem mondta ki azt, hogy válogatottbeli karrierének vége szakadt volna, de a Vörös Ördögök vasárnapi, Liverpool ellen az Anfielden aratott 2-1-es gyõzelme alkalmával mutatott lenyûgözõ teljesítményét követõen a védõ azt mondta, hogy csak az Old Traffordon történtekre szeretne jelen pillanatban koncentrálni.

 

"A személyes teljesítmények és elismerések mind háttérbe szorulnak, ha egy olyan helyen sikerül gyõzelmet aratnod, mint az Anfield Road" - kezdte.

 

"Mindig is azt mondtam, hogy csak azt szeretném, hogy folyamatosan játszhassan egymás után a mérkõzéseket. Jelen pillanatban pontosan ezt teszem, és emiatt nagyon boldog vagyok."

 

Eközben Rio elárulta, hogy õ rengeteg mindent lát Unitedes csapattársában, Rafaelben, aki csodálatos egyenlítõgólt szerzett védõ létére az Anfielden.

 

 

"Rafa önmaga legnagyobb kritkusa" - tette hozzá.

 

"Nagyon érzelmes, és ha néha hibázik, akkor azt azonnal a szívére veszi. Ez idõnként ki is ütközik a játékán."

 

"Én az õ korában nagyon hasonlóan viselkedtem. Sokkal jobban érdekelt, hogy mi történik támadásban, és a pálya elõrébb lévõ régióiban, mint a védekezés."

 

"Mindezt 22 éves koromban, a Leedsnél ismertem fel. Harry Redknapp kezei alatt a West Hamnél még sokkal inkább a saját utamat jártam, de aztán a Leedshez kerülve David O'Leary ráirányította a figyelmemet arra, ami igazán a dolgom, és megtanította, hogy elsõ sorban a védekezésben vannak feladataim."

 

"Azt mondta, hogy minden természetesen fog jönni belõlem. Beszéltem errõl Rafával is, és úgy tûnik, hogy elég gyorsan tanul."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!