Rooney: Most kezdõdik csak a Unitedes szezonom

A Manchester United csatára, Wayne Rooney úgy érzi, sérülésébõl való visszatérésével kezdõdött meg számára igazán az idei szezon.


Wayne Rooney úgy hiszi, hogy a csatársorban fenn álló versenyhelyzet csak jól sülhet el a Manchester United számára. Miután az elõzõ hónapban a Fulham ellen elszenvedett combsérülése már a múlté, így az angol válogatott csatárral már öt nemzetközi klasszis közül választhat Sir Alex Ferguson a Tottenham elleni hétvégi bajnokin pályára lépõ csapat támadószekciójába.

 

Sokat elárul a csapat jövõben várható teljesítményérõl, hogy az elsõ számúnak kikiáltott Wayne Rooney Robin van Persie csatársor még egy mérkõzésen sem tudott együtt játszani, mégis jelenleg a második helyen tanyáznak a Vörös Ördögök a bajnokságban, egy ponttal a listavezetõ Chelsea mögött.

 

Bár már egy nehéznek ígérkezõ Ligakupa mérkõzést gyõztesen sikerült lehozniuk a hét közben a Newcastle ellen, kedden egy idegenbeli Bajnokok Ligája kirándulás vár a manchesteriekre a Cluj ellen, majd a hétvégén újra megmérkõznek a Szarkákkal, szintén idegenben, tehát nem kis erõpróba elé néz a csapat, amelyet Rooney pontosan átérez.

 

"Nagy versenyhelyzet van a támadósorban, de ez a csapat szempontjából nagyszerû" - kezdte.

 

"A menedzser rotálni fog, ha ezt érzi célszerûnek. Rengeteg mérkõzést játszunk a szezon során. Ennek értelmében elõfordulhat, hogy kaphatunk egy kis pihenõt, ezzel biztosítva, hogy a szezon végéig számolatlanul egymást követõ nagy mérkõzéseken megfelelõ állapotban legyünk."

 

A Newcastle ellen Rooney egy kicsit hátravontabb szerepkörben, Javier Hernandez és Danny Welbeck mögül próbálta kamatoztatni képességeit. A 26 éves játékos nagyon effektív volt a mérkõzés során, az azonban nagyon nagy kérdés, hogy Sir Alex Ferguson mindezzel csak az adott helyzetre reagált, vagy a Premier Leaguere való kísérletezésre használva fel a kínálkozó lehetõséget. Mindenesetre Rooney nem tiltakozik az ellen, hogy trequartista, azaz az ék mögötti pozícióban játsszon.

 

 

Miután a Fulham elleni mérkõzést követõen több hetet ki kellett hagynia a Hugo Rodallega stoplisa által keletkezett mély sebe miatt, most úgy érzi, hogy az idei szezonja igazán csak most kezdõdött el számára.

 

"Olyan, mint ha csak most kezdõdött volna el a szezonom" - tette hozzá.

 

"Hátborzongató egy sérülés volt, és bár nem volt olyan súlyos, elõvigyázatosnak kellett lennem, amikor újra edzésbe álltam, és játszani kezdtem, nehogy felszakadjon a seb."

 

"Sok mindent lehet csinálni ilyen esetben az edzõteremben is, de ahhoz, hogy újra maximális fokozaton pörögj, ahhoz kellenek az edzések és a meccsek. Boldog vagyok, hogy újra játszhatok."

 

Most tehát már Sir Alex Fergusonon múlik a döntés, hogy végre párba állítja Rooneyt Van Persievel, vagy továbbra is bízik Kagawaban, aki a holland támadóval együtt ott volt múlt héten a Liverpool elleni kezdõben.

 

Ahhoz, hogy ez kiderüljön nem is érkezhetne kellemesebb ellenfél az Old Traffordra a Tottenham Hotspur csapatának személyében, amely 1989 óta nyeretlen idegenben a Manchester United ellen. Rooney is szeret játszani az észak-londoni alakulat ellen, akiket pályafutása során már hét góllal terhelt meg, és reméli, hogy ezúttal is jó napot fog majd ki ellenük.

 

"Valahogy mindig jól megy nekünk a Tottenham ellen. Remélhetõleg ez folytatódni is fog."

 

"De õk egy nagyszerû csapat, nagyszerû játékosokkal. Tudjuk, hogy kemény küzdelemre számíthatunk, és a lehetõ legjobb formánkat kell hoznunk ahhoz, hogy legyõzzük õket."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!