U21: Manchester United 4-2 Newcastle

A Vörös Ördögök fenntartották 100%-os eredményüket a Barclays U21-es Premier League-ben, Angelo Henriquez góllal debütált a Newcastle United elleni 4-2-es gyõzelem során.


A chilei játékos a padról beállva talált be a kapuba azt követõen, hogy Federico Macheda kétszer, valamint Davide Petrucci egyszer voltak eredményesek az igen makacs Newcastle ellen. A gyõzelem a tabella élére repítette a Manchestert, ez a mérkõzés pedig ismét jó reklámja volt a labdarúgásnak még a szörnyû idõjárás ellenére is.

Jonathan Hooper, Romain Amalfitano és Mehdi Abied mindannyian megdolgoztatták Sam Johnstone-t a találkozó elején, de mégis a Vörös Ördögök szereztek vezetést a 14. percben. Petrucci csodálatosan szerelte Amalfitanot, majd indította egybõl barátját, Machedát, aki gyorsan a kapu felé iramodott, majd ballal Jak Alnwick mellett a vendégek kapujába lõtt.

A szakadó esõben a játék egyre nehezebbé vált, de Robbie Brady így is egy remek szabadrúgást lõtt kapura a jobb szélrõl,de végül csak az oldalhálót találta el a játékos. Ezt követte a Szarkák egyenlítõ gólja. Alnwick rúgta ki a labdát, ami a középpályán megtalálta Bradden Inmant. A középpályás egybõl tette a játékszert a kiugró Marcus Maddisonhoz, aki magabiztosan lõtt Johnstone mellett a hálóba.

Mindkét oldal a támadások híve volt, Jesse Lingard és Petrucci lõttek kapu mellé egy-egy helyzetet, a túloldalon pedig Adam Campbell mehetett egy az egyben Johnstone-ra, a kapus azonban sarokkal hárította a Szarkák gólgyárosának löketét. Vendég szabadrúgást követõen Curtis Good nem tudott beleérni a hosszú saroknál a labdába, így elmaradt a newcastle-i vezetés, helyette nem sokkal késõbb a United talált be ellenfele kapujába.

Ryan Tunnicliffe passza után Macheda tette tovább a labdát sarokkal Lingardnak, aki Petruccihoz passzol, az olasz középpályás pedig a rövid alsóba lõtte a labdát, megszerezve a Szarkák elleni negyedik gólját három találkozó alatt. Ám a vezetés ismét nem tartott sokáig, Amalfitano passza után Inman talált be Tom Thorpe mellett a hazaiak hálójába, ismét kiegyenlítve a mérkõzés állását.

A mindkét csapatot megjárt Nicky Butt a United kispadjáról figyelte, ahogy Larnell Cole és Brady remek játéka után az ír kapu elé tett labdáját nem érte el középen senki, majd Tunnicliffe lõtt kapu mellé távolról Tyler Blackett nagyon jó passza után.

A második játékrész elején a Vörös Ördögök még veszélyesebbnek hatottak, Joshua Kinget hagyták a vendég védõk, hogy kapu felé törjön, de végül helyzetébõl nem lett gól. Helyette Macheda szerezte meg ismét a vezetést a Manchester számára. Cole kiváló beadását a hosszúról fejelte vissza Petrucci a kapu elé, ahol érkezett Kiko és vetõdve a felsõbe fejelte a labdát.

Tunnicliffe remeklése után Lingard került helyzetbe, de nem tudta növelni csapata elõnyét, míg a másik oldalon Maddison dolgoztatta meg Johnstone-t egy erõs lövéssel, amit a hazaiak kapusa kiválóan hárított. Eljött az idõ Henriquez számára, hogy bemutatkozzon új csapatában és nem sokkal késõbb egy igen jó lövéssel indított, amit Alnwick fogni tudott.

 

Angelo Henriquez bemutatkozik a Unitedben


Jonhstone-nak kellett csodás vetõdéssel a felsõ sarok elõl kiszednie Hooper lövését, majd Tunnicliffe nagyszerû játéka után King pazarolt el egy komoly lehetõséget, amit Henriquez újabb helyzete követett, de a chilei csatár kapu fölé fejelt.

Az idõ egyre csak fogyott, Gopper pedig ismét komoly munkára késztette Johnstone-t, ám a 90. percben Tunnicliffe megindulása után King adott nagyon jó labdát a debütáló Henriqueznek, aki megszerezte csapata negyedik gólját, ezzel góllal mutatkozott be a chilei csatár.

Hat gól egy igen szórakoztató összecsapáson és Warren Joyce csapata tartja 100%-os eredményét az új U21-es bajnokságban.


Barclays U21 Premier League
Manchester United 4-2 Newcastle United
Moss Lane

United: Johnstone - Cole(Henriquez 68.), Thorpe, Fornasier, Blackett(Veseli 46.) - Brady, Tunnicliffe, Petrucci, Lingard, King(McGinty 92.) - Macheda
Nem használt csere: Gollini, James.

Gólszerzõ: Macheda 14', 53', Petrucci 33', Henriquez 90' illetve Maddison 19', Inman 36'


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!