Carrick: Ledley király volt

Michael Carrick tisztelettel adózott egykori csapattársa, Ledley King elõtt a Manchester United Tottenham elleni mérkõzését megelõzõen, miután a Spurs legendája az elõzõ szezon végén visszavonult.


A 31 éves King számos éven keresztül szenvedett sérülésektõl, és napi szinten képtelen volt már edzeni, így az egykori angol válogatott játékos kénytelen volt szögre akasztani stoplisait, amelyet követõen nagyköveti szerepkört vállalt a White Hart Lanen.

 

Carrick, a Tottenhamnél eltöltött két éve alatt mindvégig együtt dolgozott Kinggel, mielõtt 2006-ban a Unitedhez igazolt volna, így természetesen maximálisan tisztában van vele, hogy a védõ milyen szintet jelentett, amikor ereje teljében volt. Érthetõ módon csalódott, amiért barátjának be kellett fejeznie karrierét már ilyen korán.

 

"Szomorúan vettem tudomásul, hogy Ledley a nyáron befejezte" - kezdte Michael a ManUtd.com-nak.

 

"Ez nagyon szomorú dolog, mert õ egy hatalmas tehetség volt, aki posztján az egyik legjobb játékos volt. Az öltözõben is nagyon nagy hatással volt a társakra."

 

A Vörös Ördögök középpályása az egész életében csak egy klubban játszó Kinget jelenlegi csapattársaihoz, Ryan Giggshez és Paul Scholeshoz is hasonlította, miközben azon sajnálkozik, hogy egykori játékostársa sajnos nem tudott olyan hosszú ideig klubja szolgálatában állni, mint a két manchesteri örökifjú.

 

 

"Ledley egy kicsit olyan, mint a United saját nevelésû játékosai, és azok a fiúk, akik már régóta itt játszanak" - tette hozzá.

 

"Számos módon vitte tovább a klub hagyományait. Csalódottsággal tölt el, hogy ilyen korán szögre kellett akasztania stoplisait, mert szerintem megérdemelte volna, hogy tovább folytathassa. Tudom, hogy sokkal többre lett volna képes."

 

A United elleni gyõzelem az Old Traffordon még akkor se sikerült a Spursnek, amikor még King a soraikban volt. Bár a United legutóbbi 20 hazai meccsébõl 17 alkalommal gyõzött a londoniak ellen, ettõl függetlenül Carrick nem veszi biztosra egykori klubja legyõzését.

 

"Játékosként nem fogunk úgy hozzáállni a mérkõzéshez, hogy a történelem ismeretében garantáltnak vesszük a sikert ellenük."

 

"Nehéz mérkõzés lesz, mert a Tottenhamnek van néhány nagyon veszélyes játékosa, akik nagyon sok gondot tudnak okozni az ellenfeleknek. Jermain Defoe nagyon jól kezdte ezt a szezont, és már számos gólt szerzett."

 

"Emellett nagyon veszélyesek a széleken is. Gareth Bale és Aaron Lennon nagyon gyorsak, és bármikor veszélyesek lehetnek, de különösen kontrákból."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!