Manchester United 2-3 Tottenham Hotspur

Elsõ félidei pocsék teljesítményének köszönhetõen hazai pályán bukott a United a Tottenham ellen.


Rosszul indult a találkozó a hazaiak számára, ugyanis a második percben a Unitedbõl többen is végignézték, ahogy Jan Vertonghen elõre tört, Rio Ferdinand sem tudta megállítani, a belga védõ kapura lõtt, a labda a becsúszó Evans kezén irányt változtatott és így jutott a kapuba, 0-1.

A következõ érdemleges eseményre fél órát kellett várni, ekkor van Persie vesztett labdát az ellenfél tizenhatosa elõtt, amibõl kontrázott a Spurs, a labda Balehez került, akire Ferdinand jutott védõként, de a walesi könnyedén lefutotta a veterán védõt, majd kilõtte a hosszú alsót, Anders Lindegaard tehetetlen volt a helyzetnél, már két góllal vezetett a vendég csapat.

A 38. percben lehetett feljegyezni az elsõ olyan manchesteri támadást, amit vár a szurkoló a csapattól. Végül Evra beadását Friedel kivetõdve fogta, de legalább az elsõ 45 percben egy jó momentumot bemutatott a csapat, ha már másra képtlen volt a gárda.

Két perc volt hátra a félidõbõl, amikor Vertonghen húzta az alapvonalhoz közel Nanit, aki elesett, de Chris Foy nem ítélt büntetõt.

A második játékrészre Sir Alex Ferguson cserélt, Ryan Giggs helyett éskezett Wayne Rooney, aminek hamar meg is lett az eredménye. Éppen a csereként beálló csatár ívelt középre jobbról, ahol érkezett Nani és szépített, 1-2 az 51. percben!

Egy perc múlva ismét kétgólos hátrányba kerültek a Vörös ördögök. Jermain Defoe ment el Ferdinand mellett, majd jól indította Bale-t, aki 14 méterrõl kapura bombázott, Lindegaard nagyot védett, de a labda éppen az érkezõ Clint Dempsey elé került, aki közelrõl megszerezte a Tottenham harmadik gólját.
 


Ám sokáig õk sem örültek, mert az 53. percben van Persie ugratta ki Shinji Kagawát, aki a kirohanó Friedel mellett a hosszúba passzolt, 2-3.

Ekkor még látszott az elszántság Evráékban és sorra jöttek a hazai helyzetek. Rooney lõtt 24 méterrõl, Friedel védett, majd Rooney szabadrúgásból veszélyeztetett, de a jobb kapufa nem a hazaiakat támogatta.

Alig telt el több, mint egy óra, amikor Paul Scholes szöktette van Persie-t, aki betalált, de a partjelzõ intésére Foy lest ítélt. Rafael ívelését Rooney fejelte kapu fölé, majd Carrick nagyszerûen ugratta ki van Persie-t, a holland kapura mehetett, de csúnyán mellé lõtt.

A Spurs azonban a félidõ második felére összeszedte magát és védekezésük egyre jobbá vált, így a United elõtt egyre kevesebb lehetõség adódott, azonban még így is esély alakult az egyenlítésre, amikor a 85. percben van Persie szögletét Carrick fejelte meg a röviden, a labda azonban ahelyett, hogy a hosszú felsõ sarokba hullott volna, a lécen csattant.

Ezúttal a kétgólos hátrány soknak bizonyult és a Vörös Ördögöknek nem volt elég, hogy fél óráig igazán kiválóan játszottak, a Spurs megérdemelten vitte el a három pontot.

 



Barclays Premier League, 6.forduló
Manchester United 2-3 Tottenham
Old Trafford, 75566 nézõ

Vezette: Chris Foy

United: Lindegaard - Rafael, Ferdinand(Hernandez 90+2.), Evans, Evra - Nani, Carrick, Scholes, Giggs(Rooney 46.) - Kagawa(Welbeck 79.) - van Persie
Nem használt cserék: de Gea, Anderson, Cleverley, Wootton

Spurs: Friedel - Walker, Gallas, Caulker, Vertonghen - Sandro, Dembele(Huddlestone 84.) - Lennon, Dempsey(Sigurdsson 70.), Bale - Defoe(Dawson 90+2.)
Nem használt cserék: Lloris, Townsend, Mason, Falqué

Gólszerzõ: Nani 51', Kagawa 53' illetve Vertonghen 2', Bale 32', Dempsey 52'


A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: az Old Trafford közönsége

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!