Solskjaer a következõ Ferguson?

A volt Manchester United védõ és norvég válogatott Ronny Johnsen el tudja képzelni honfitársát, Ole Gunnar Solskjaert a csapat élén Sir Alex Ferguson nyugdíjba vonulását követõen.


A 39 éves edzõ sikeresen vezette a norvég Moldét az elõzõ szezonban a bajnokság elsõ helyére. Jelenleg pedig a másodikak a tabellán.

 
A Manchester United Futball Iskola mintájára megalapított Dubai Repton Futball Iskola mai megnyitóján Johnsen a következõket mondta Solskjaerról: "Azt hiszem, a lehetõ legjobb döntés volt, hogy edzõként folytatja a pályafutását."
 
A 43 éves ex-Vörös Ördög, aki 99 alkalommal lépett pályára 1996 és 2002 között a United színeiben, nagyra értékeli Solskjaer edzõi teljesítményét.
 
"Jelenleg második helyen állnak a bajnokságban, de én biztos vagyok, hogy ismét megnyerik, ahogyan tavaly is tették. Szerintem hamarosan Európában is számolhatnak velük. Hogy Solskjaer jól végzi a dolgát, nem kell bizonygatnunk, a csapattal elért eredményei magukért beszélnek" -mondta Johnsen.
 
"Õ egy igazán nagy tehetség volt és én mindig is láttam benne, hogy egyszer menedzserként kell majd kamatoztatnia a tudását. Nagyon jó dolog, hogy még van ideje tapasztalatokat szerezni, mielõtt Sir Alex nyugdíjba vonulna a Manchester United élérõl. Nála jobb utódot el sem tudok képzelni."
 
 
"Persze szeretném, ha a mester még sok éven át igazgatná a srácokat, de be kell látnunk, hogy a 71. életévében jár. Fantasztikus sikereket ért el pályafutása alatt és korát meghazudtoló fizikai és szellemi teljesítményre képes még mindig. Hihetetlen játékszenvedéllyel rendelkezik. A mai napig õ érkezik elsõnek és õ távozik utoljára az edzésekrõl. Mindig is nagy csodálója voltam Sir Alex Fergusonnak." 
 
A United  hazai, 3-2-es sokkoló vereségének okait néhányan abban látják, hogy a fiatalok lendületes játéka helyett Sir Alex az idõsebb, tapasztalt játékosokra támaszkodott múlt szombaton. Továbbá a nagyszerû védõt, Nemanja Vidicet is nélkülöznie kellett sérülése miatt.
 
"Vidic hiánya nagy csapás. Nélküle egy kicsit sebezhetõbb a United, reméljük hamarosan visszatérhet. A fiatalok játékára a tapasztalat hiánya miatt gyakran jellemzõ az egyenletlen teljesítmény. A gyakorlat azt mutatja, hogy egy kiugró produkciót általában gyengébb teljesítmény követ. Jelenleg nagyon sok fiatal játékos van a keretben."
 
"Úgy gondolom, a tartós siker kulcsa az idõsebb játékosok tapasztalatának és a fiatalok lendületének a keveréke. Ferguson pedig jelenleg a legnagyobb mixer a futball világában. Õ az, aki képes a tökéletes arányt megtalálni. Paul Scholes és Ryan Giggs még mindig fontos szereplõi a Unitednek."
 
"Biztosra veszem, hogy ebben a szezonban nagyon sok fiatal megkapja majd az esélyt a bizonyításra, de az idõsebb játékosok tapasztalata nélkülözhetetlen lesz továbbra is a Vörös Ördögök játékában. A klub tradicionálisan mindig is a fiatalok lelkesedésére épített. A bennük élõ bizonyítási vágy, ami tartósan képes a Manchester Unitedet az élen tartani. "
 
 


gulfnews.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!