Sir Alex büszke az akadémiai rendszerre

Sir Alex Ferguson hiszi, hogy a Manchester Unitednél csak a Barcelona jobb abban, hogy saját magának neveljen ki játékosokat.


A Vörös Ördögök menedzsere úgy érzi, helyi szinten klubja "valószínûleg a legjobb" fiatal tehetségek ki-, és felnevelésében, és arra számít, hogy a csapat folyamatosan jobbnál jobb ifjakkal tud megerõsödni, nagyban köszönhetõen a 2011-ben Ifjúsági FA kupa gyõztes alakulat felcseperedésének.

 

Amikor a skót edzõlegendát az Inside Unitedben azt kérdezték, hogy a fiatal játékosok felkutatása, illetve kinevelése még mindig az egyik leginkább megelégedésre lehetõséget adó része a munkájának, egyértelmû választ adott.

 

 

"Egyértelmûen. Az évek során nem igazán akadt ellenfelünk ebbõl a szempontból, az országban mi büszkélkedhetünk a legjobb rendszerrel, valószínûleg a legjobbal, ami a fiatal tehetségek kinevelését illeti" - kezdte a havonta megjelenõ klubmagazinnak.

 

"Ha megnézzük, hogy a Barcelona milyen számban ontja magából a jobbnál jobb saját nevelésû játékosokat, akkor láthatjuk, hogy nem állunk messze az õ szintjüktõl."

 

"Az évek során számos játékosunk került ki tõlünk a világfutball elitjébe, a legutóbbi példák erre pedig Danny Welbeck, Tom Cleverley és Rafael, õk mindig a klubunknál nevelkedve jutottak a felnõtt csapatig. Aztán ott vannak még olyan játékosaink, mint Ryan Tunnicliffe, Jesse Lingard, Michael és William Keane, akik mind tevékeny részesei voltak a sikeres akadémiai csapatunknak."

 

"Õk mind nagyon szépen fejlõdnek. Szóval még mindig nagyon jónak számítunk abban, hogy fiatal játékosokat nevelünk ki, azt pedig kimondottan élvezzük, ha a felnõtt csapatunknál is sikerrel járnak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!