U21: United 3-3 Southampton

A tabella élén álló Unitednek meg kellett elégednie az egy ponttal, miután a Southampton elleni bajnokin 3-3-as döntetlent ért el a csapat.


Warren Joyce legénységébõl Jesse Lingard, Larnell Cole és Frederic Veseli volt eredményes, míg a vendégeknél Jake Sinclair - a Man Cityben játszó Scott testvére - két fejessel köszönt be, végül gyakorlatilag az utolsó labdaérintésbõl Joe Curtis egyenlített.

A korábbi tartalék menedzser, Ole Gunnar Solskjaer - aki jelenleg a norvég Molde csapatát irányítja - láthatta, hogy Ryan Tunnicliffe passza után Joshua King a tizenhatoson belül cselezgetett, majd tette vissza Lingardhoz a játékszert. A fiatal középpályás lövést eresztett meg, mely megpattant a vendégek játékosán, Matt Youngon, így szerezve vezetést a hazaiaknak már a harmadik percben.

Bebe elsõ idei fellépésén elõbb kapu mellé lõtt, majd Artur Borucnak kellett hárítania a portugál helyzeténél. A korábbi Celtic kapus nagyszerû védéssel mentete meg csapatát az újabb góltól, miután Tunnicliffe és Lingard remek egyéni teljesítményei után Bebe került helyzetbe.

A United labdabirtoklási fölényben volt és Borucnak akadt dolga rendesen, a félidõben King és Lingard is veszélyeztette a lengyel kapuját, míg a másik oldalon az U21-es szinten debütáló Pierluigi Gollininek alig akadt dolga a szünetig.

Könnyedén hárította Sinclair és Ben Reeves próbálkozását, míg Reeves és Steve De Ridder lövéseinél be sem kellett avatkoznia, mivel azok a kapu fölé szálltak. A második játékrészben azonban a Szentek domináltak inkább, még ha a United is veszélyeztetett alkalmanként.

Egy szöglet után Tom Thorpe lövését védte Boruc, majd Bebe saját térfélen megszerzett labdája után Lingard próbálkozhatott, a hosszú felsõ sarkot célozta meg, de a labda végül a háló tetején landolt.

Úgy tûnt, a United lendülete kezdett csökkenni, amit a Southampton ki is használt. De Ridder passzol Reeveshez, a középpályás beadása pedig megtalálta Sinclairt, aki a kapuba fejelt közelrõl. Néhány perccel késõbb Luke Shaw passza után ismét Sinclair volt fejjel eredményes, már a vendégeknél volt az elõny.

Nem sokáig, mert Lingard és Cole kiváló kényszerítõzése után - melyet az ellenfél büntetõterületén belül hajtottak végre - Larnell kiegyenlített.

Izgalmas végjáték következett. A 89. percben King okosan ívelt Veselihez, aki kapásból lõtt a bal kapufa mellé, megszerezve elsõ gólját a Vörös Ördögök csapatában. Ismét vezettek a hazaiak, sõt Lindard a negyedik gólt is megszerezhette volna, miután Cole-lal ismét nagyszerûen játszottak össze, de végül a helyzet kimaradt és a Southampton az utolsó utáni pillanatban egyenlíteni tudott. Curtis a tizenhatoson kívülrõl adott le egy lövést, mely valahogy utat talált Gollini kapujába, kiegyenlítve az eredményt.


Barclays U21 Premier League
Manchester United 3-3 Southampton
Moss Lane

United: Gollini - Wootton, M.Keane, Fornasier, Blackett(McGinty 67.) - Bebe(Veseli 78.), Thorpe, Cole, Tunnicliffe, Lingard - King(James 93.)
Nem használt cserék: J.Pereira, Hendrie.

Gólszerzõ: Lingard 3', Cole 70', Veseli 89' illetve Sinclair 62', 66', Curtis 95' 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!