Silvestre: Amiért a Unitednél vagyok megint

Mikael Silvestre feltárta annak okait, amiért ismét a Manchester Untiednél edz - egy másik Premier League klubhoz akar igazolni.


A francia védõ - aki kilenc, trófeákkal teli évet töltött az Old Traffordon 1999 és 2008 között - jelenleg ingyen igazolható, miután a Werder Bremennel kötött szerzõdése a nyáron lejárt. Sir Alex Ferguson pedig meghívta Silvestrét Carringtonba, hogy segítsen neki fenntartani erõnlétét, miközben új kihívás felé tekint a játékos.

"Edzeni jöttem vissza" - mondta Mikael az MUTV-nek és a Manutd.com-nak. "Néhány hete vagyok itt és a Ligakupa meccs elõtt csevegtünk is a menedzserrel. Meséltem neki, hogy karácsonyig visszatértem Manchesterbe, mire õ azt felelte: 'Gyere és eddz velünk, maradj fitt, míg el nem mész máshova."

"Amikor a srácokkal együtt edzel, úgy érzed, hogy még mindig képes vagy a Premier League-ben játszani. Fitt vagyok, ez a lényeg és éhezem a meccsekre. Úgyhogy még mindig ez az a szint, amit megcéloztam."

"Mindig tartottam a kapcsolatot a klubbal és majdnem mindenkit ismerek itt. Volt pár változás a négy év alatt, de rengeteg állandósság van a klubnál."

A sokoldalú védõ több, mint 350 mérkõzésen játszott a Unitedben és nagyszerû rálátása van a bal bekk posztra is. Szerinte Alexander Büttner játékjogának megvásárlása versenyre készteti honfitársát, Patrice Evrát.

"Csak összefoglalót láttam arról a meccsrõl, amelyen Alex kezdett és gólt szerzett [a Wigan Athletic ellen]. Nincs annál jobb, hogy az Old Traffordon kezded manchesteri pályafutásodat és gólt is szerzel egybõl" - mondta a veterán védõ.

"Patrice ott volt, megszilárdítva szerepkörét, de mivel nem volt mögötte fedezet, így rengeteg meccset játszott a Unitedben és a francia válogatottban is. Ez rengeteget követelt Patrice-tól, miközben fontos, hogy a játékosok kipihent lábakkal rendelkezzenek. Nagyon sok mérkõzés van, így egy idõ után forgatni kell a csapatot. Különösen azért, mert a United szélsõ védõjének nem csak védekezni kell, hanem a széleken a támadásokat is segítenie kell."

 


Hogy mit hoz a jövõ Silvestre számára? Egyelõre megválaszolatlan maradt, bár a futball mellett belekezdett egy üzletbe is.

"Folyamatosan arra gondolok, mit fogok csinálni azután, hogy befejeztem a focit, de nem vagyok biztos benne. A foci az életem, de nem tudom, milyen területen maradhatnék."

"Belevágtam a rum üzletbe, melynek neve Rhum St Barth és St.Barth-on [egy francia sziget a Karib-tengeren] van a központ. Másfél éve kezdtünk, de csak most jöttünk a brit piacra. Igazából a hétvégén Londonban leszek a brit rum fesztiválon, hogy reklámozzam a termékünket. Svédországban, az Államokban és persze Franciaországban már áruljuk a termékeinket, de a cél a globális piac."

"Szóval a rum és a foci jár a fejemben."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!