Rooney újra betalált

Wayne Rooney gólt szerzett az Anglia 1-1-es döntetlenjével végzõdõ, szerda délutánra halasztott selejtezõmérkõzésen Lengyelországban.


A Manchester United csatára az elsõ félidõben szerezte meg a vezetést, és bár Kamil Glik révén a házigazda lengyelek a második játékrészben kiegyenlítettek, az eredmény értelmében Roy Hodgson legénysége pedig Montenegro elõtt egy ponttal vezeti a világbajnoki selejtezõsorozat H-csoportját.

 

Rooney már egy hét alatt harmadik gólját szerezte hazája válogatottjában, amikor Steven Gerrard szögletét pontosan úgy, vállal továbbította a házigazdák kapujába, mint azt Robin van Persie tette az õ passzából a CFR Cluj elleni idegenbeli Bajnokok Ligája mérkõzésen.

 

 

Tom Cleverley kemény dolgozott a középpályán, egy lövése pedig a kapu mellé szállt, de amikor Rooney kihúzódott a baloldalra, és a lengyelek elkezdték uralni a mérkõzést, nagyon sok dolga akadt védekezésben. Danny Welbeck csereként Jermaine Defoe helyett állt be, és azonnal veszélyt okozott, amikor elvette a labdát Przemyslaw Tyton kapustól, majd megjátszotta Rooneyt, aki viszont csak a kapu fölé lõtt.

 

Ez pedig megbosszulta magát, ugyanis Lengyelország megérdemelten egyenlített, amikor Glik Joe Hartot és Joleon Lescottot megelõzve a vendégkapuba fejelt szögletbõl, ezzel kiengesztelve a hazai szurkolókat, akik tegnap a nagy esõzés miatt nem láthattak mérkõzést.

 

Hodgson döntése értelmében 17 perccel a mérkõzés vége elõtt Rooneyt lecserélték, a helyére pedig egy igazi szélsõ, Alex Oxlade-Chamberlain állt be, de az eredmény már így sem változott a mérkõzésen, amelyet Tom Cleverley és Michael Carrick is végig játszott.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!