U21: United 2-1 Bolton

A Manchester United hátrányból felállva 2-1-re legyõzte a Boltont a Moss Lane közönsége elõtt és ezzel második Manchester Senior Cup találkozóját is megnyerte.


Larnell Cole két beadása után születtek a hazai gólok, elõbb Nick Powell, majd Federico Macheda talált a boltoni kapuba, ezzel bezsebelve a három pontot és így a hat megszerezhetõ pontból hatot begyûjtve a tabella élén állnak a Vörös Ördögök.

Kissé nehezen lendült bel a United, bár Larnell Cole a kezdetektõl fogva ragyogóan teljesített. Az elsõ érdemleges próbálkozás Powell nevéhez fûzõdik, de lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret, majd Jesse Lingard fordult le védõjérõl és tesztelte Lewis Fielding kapust, aki hárítani tudta a lövést.

A Bolton legnagyobb helyzete az elsõ játékrész során Gregg Wylde nevéhez fûzõdik, aki Sam Johnstone kapujába találhatott volna, ám a fiatal kapus gyors kifutással hárítani tudott. A hazaiak ismét átvették az irányítást, Macheda dolgoztatta meg Fieldinget, majd Lingard tökéletes passza után az olasz csatár a hosszú alsó sarok mellé lõtte a labdát.

Ez a lehetõség járt a legközelebb a gólhoz mindkét csapat helyzeteit figyelembe véve, bár a szünet elõtt még Lingard lövését kellett a léc alól kitolnia Fielding kapusnak.

A második félidõt sokkal céltudatosabban kezdte Warren Joyce csapata. Michael Keane kapuba tartó lövését blokkolta Oscar Threlkeld, majd Powell közel 30 méterrõl leadott lövését védte remekül Fielding. A Bolton valahogy túlélte Tom Thorpe fejesét, Powell lehetõségét és Lingard két próbálkozását is, a második elõtt a középpályás remek elõretörése után Cole-tól kapott vissza egy csodás passzt.

Egyáltalán nem volt a mérkõzésben a boltoni gól, mégis a vendégek találtak be Ben Hampson révén, miután Wylde szögletét fejelte a hazai kapuba. A találat után elég csapongó lett a játék, leginkább a vendégjátékosok kényszerû ápolásai miatt. Ismét Lingard próbálkozott, lövése azonban a kapu fölött szállt el, áma 78. percben végre megtört a jég.

Ryan Tunnicliffe és Lingard remek játéka után Cole szaladt el a jobb szélen és egy nagyszerû beadást lõtt be a kapu felé, a hosszún érkezõ Powell pedig tõle szokatlan módon fejjel volt eredményes. A United meg akarta szerezni a gyõzelmet és végül sikerült is megszerezni a vezetést Macheda révén, aki egy újabb Cole beadás után talált Fielding kapujába, megszerezve idei hatodik találatát.

Cola majdnem megszerezte a harmadik gólt is, de a zsúfolt tizenhatoson belül lövése végül nem talált utat, éppen csapattársa, Macheda volt útban. Így maradt a 2-1, a United teljes mértékben megérdemelte a gyõzelmet.


Manchester Senior Cup
Manchester United 2-1 Bolton Wanderers
Moss Lane

United: Johnstone - Veseli, M.Keane, Fornasier, McGinty - Cole, Thorpe, Tunnicliffe, Powell, Lingard - Macheda
Nem haznált cserék: Januzaj, Sutherland, Blackett, James, Barmby.

Gólszerzõ: Hampson 58' illetve Powell 78', Macheda 83' 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!