Rio és Evra kihagyja a Braga meccset

Rio Ferdinand és Patrice Evra is hiányozni fog a Manchester United csapatából az SC Braga elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen, miután Sir Alex Ferguson fél szemmel már a hétvégi Chelsea elleni rangadóra koncentrál.


A tapasztalt védõk pihenõt kapnak az európai kupameccsre, azonban Ashley Young hosszú idõ után újra szerephez juthat, miután mostanra már teljesen felépült térdsérülésébõl.

 

"Nem játszatom Rio-t holnap" - kezdte Sir Alex Ferguson mai sajtótájékoztatóját.

 

"Fogok néhány változtatást eszközölni. Kihagyom Rio-t és Patrice Evra-t is a csapatból. Vasárnap nagyon nagy mérkõzés elébe nézünk a Chelseavel."

 

"Újra játékra kész állapotban van Ashley Young, akire számítunk is holnap. Ott van még Nani, Antonio Valencia és Ryan Giggs is - szóval jól el vagyunk látva szélsõkkel. A csapat összeállítását illetõen még lesz feladatom. Remélhetõleg sikerül jól döntenem. Shinji Kagawa nem játszott szombaton, úgyhogy holnap õt is bevethetem. A Stoke City nagyon különbözõ stílust képviselt azokhoz a csapatokhoz képest, amelyek ellen eddig játszott, de leginkább a holnapi meccs miatt pihentettem."

 

 

A menedzser megpróbálta tisztába tenni, hogy Ferdinand kihagyásából nem kell különösebb konklúziókat levonni, amiért a Stoke City elleni meccs elõtti bemelegítésnél nem viselte a 'Kick It Out' antirasszista kampány pólóját.

 

"Egészen egyszerû ez az ügy" - tette hozzá.

 

"Beszéltem Rioval. Kommunikációs probléma állt fenn. Õ úgy érezte, hogy beszélnem kellett volna vele pénteken, én pedig nem észleltem, hogy neki problémája lenne azzal, hogy viselje a pólót a bemelegítés során."

 

"A tanácsom az számára, hogy én mindig úgy érzem, a közösség mindig erõsebb, mint az egyén. Fontos, hogy kifejezte sérelmeit a megfelelõ irányba, az FA [Angol Futballszövetség - a szerk.] felé. Ez nem volt más, mint egy kommunikációs ügy, semmi több. Megoldottuk a problémát, nincsen tovább gyûrûzõ ügy belõle, tovább léptünk. Pontot tettünk a dolgok végére."

 

Sir Alex azt is szerette volna minél jobban éreztetni, hogy Ferdinand és Evra csapatból való kihagyása nem jelenti azt, hogy könnyedén vennék a Braga elleni mérkõzést.

 

"Kihagytunk játékosokat a csapatunkból, hogy a Braga ellen játszhassanak."

 

"Szóval egyáltalán nem becsüljük alá a Braga együttesét."

 

"Az én szememben a Braga sokkal veszélyesebb idegenben, mint otthon. Ezt bizonyították a Galatasaray legyõzésével is. Törökországban nem könnyû játszani, de õk mégis 2-0-s gyõzelmet arattak. Ezúttal is sok kontratámadásra számíthatunk tõlük."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!