Elhunyt John Connelly

A Manchester United szomorúan tudatja egykori sztárjátékosa, John Connelly halálát.


A St. Helensben született szélsõt 74 éves korában, otthonában, nyugalomban érte a halál.

 

Az egykori angol válogatott játékos 1964. áprilisában csatlakozott a Vörös Ördögök gárdájához, és elsõ Old Traffordon eltöltött teljes szezonjában már bajnoknak is mondhatta magát. Miután tinédzserként csatlakozott a Burnely csapatához, hamar közönségkedvenc lett a Turf Mooron, köszönhetõen többek között az 1960-as bajnoki címükben való hathatós közremûködésének, és akkori áron soknak mondható 60 ezer fontjába került a Manchester Unitednek.

 

Az 1964/65-ös sikeres szezon során minden mérkõzésen pályára lépõ Connelly összesen 12 alkalommal tudott eredményes lenni manchesteri karriere során, és 112 alkalommal volt kezdõ a Unitedben, mielõtt a Blackburn Rovershez igazolt 40 ezer font ellenében. Egyik legemlékezetesebb pillanataként gólt szerzett Lisszabonban, amikor Sir Matt Busby legénysége 5-1-es verést mért késõbbi BEK-döntõs ellenfelükre, a Benficára 1966-ban.

 

Connelly tagja volt az 1966-ban világbajnokságot nyerõ, három manchesterit a soraiban tudó Alf Ramsey vezette angol válogatottnak, de egészen 2009-ig kellett várnia, hogy megkaphassa aranyérmét, miután a FIFA csak ekkora döntött azon szabálya megváltoztatása mellett, hogy csak a döntõben részt vevõ játékosok részesülhetnek ilyen elismerésben.

 

Connelly egy korabeli manchesteri csapatképen az alsó sor bal szélén

 

 

Karrierére való visszatekintésekor így beszélt a United Reviewnak:

"A Burnley sikere egyértelmûen a csapatmunkának, és a taktikánkra való támaszkodásnak volt köszönhetõ, míg a Unitednél igazi egyéniségek voltak a csapatunkban. Bobby Charlton, a valaha volt legjobb játékos, aki mellett játszottam, bárhonnan képes volt lõni, mellette pedig olyan játékosok teljesítményére támaszkodhattál, mint Denis Law vagy George Best, akik hihetetlen módon voltak képesek játékukkal befolyásolni a mérkõzések kimenetelét."

 

2010-ben így beszélt mindennapjairól:

"Élvezem a nyugdíjaséveimet Barrowfordban, Lancashireben feleségemmel, Sandrával, ahol abban a házban lakom, amelyben 1966 óta. Van egy lakókocsink, és mióta visszavonultam beutaztuk egész Nagy-Britanniát és Európát. Sandra és én már 31 éve egy fish and chips vendéglõt üzemeltetünk Brierfieldben (Burnley mellett).

 

Connolly 1973-ban a Buryvel fejezte be profi karrierét, és ez idõ alatt 20 válogatottsága során 7-szer tudott eredményes lennei hazája színeiben.

 

Nyugodjék békében!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!