Giggs: Örökké nincs gyémánt

Ryan Giggs ragaszkodik ahhoz, a szélsõ játék mindig fontos a Manchester United számára annak ellenére is, hogy a menedzser az utóbbi idõben a Newcastle, a Cluj és a Braga ellen is a gyémánt alakzatot alkalmazta.


A gyémánt formáció nélkülözi a szélsõket és sokkal inkább teszi a játékosokat a pálya középsõ vonalába, de Giggs szerint a szurkolóknak nincs okuk a pánikra, a szélsõk itt maradnak.

"Úgy vélem, fontos a rugalmasság" - mondta a veterán szélsõ a Manutd.com-nak és a PA Sport-nak. "A St.James' Parkban, a Newcastle elleni meccs elsõ 20 perce talán a szezon legjobb teljesítményét hozta. Ez a gyémántnak volt betudható."

"Mivel Antonio kihagyta a meccset és Ashley Young sérült volt, nem voltunk eleresztve szélsõkkel, így a gyémánt alakzatnak volt értelme és mindez azt jelenti, hogy rugalmasak vagyunk."

 


"Wayne-t mélyebbre lehet tenni, Shinji Kagawa a középpálya majd minden részén bevethetõ, Tom Cleverley a csatár mögötti pozícióban is képes játszani...tehát megvannak azok a játékosok, akiket tudunk variáli és ezáltal a felállás is változhat."

"Talán néhány nagyobb meccsen ezt kell majd használnunk - mint látható Európában - de a United leggyakrabban szélsõkkel áll fel."

Hogy milyen felállásban küldi fel csapatát Sir Alex Ferguson a Chelsea elleni csúcsrangadóra vasárnap, még a jövõ zenéje, de amit a szurkolók bizonyára nem szeretnének látni, hogy kedvenceik korán hátrányba kerülnek.

"Valószínûleg a legnagyobb csalódás az idén, hogy rengetegszer kerülünk hátrányba" - folytatta Giggs, utalva az eddigi nyolc olyan összecsapásra, amikor az elsõ gólt a Vörös Ördögök kapták.

"Azonban pozitív, hogy a legtöbb ilyen mérkõzésen vissza tudtunk jönni és meg tudtuk nyerni azokat."

"Természetesen a teljes szezont nem vihetjük így végig, de tudjuk, ha elkezdjük lehozni a meccseinket kapott gól nélkül, a másik kapunál lesz annyi lehetõségünk, hogy ezzel több mérkõzést nyerjünk meg, mint amit elveszítünk."

 


Giggs a United legutóbbi hat, Stamford Bridge-n tett látogatásából négyen kezdõként lépett pályára és bár jövõ hónapban már 39 éves lesz, ki van éhezve arra, hogy elkapja a Chelsea-t a vasárnapi rangadón.

"Elég kiélezett formában vagyok. Mivel az olimpián szerepeltem, kihagytam a szezon elõtti felkészülés nagy részét. Mindez talán azt jelentette, kicsit le voltam maradva a többiektõl, hiszen több meccset játszottam, mint edzettem volna. De az elmúlt hetek során sikerült behoznom a lemaradásomat az edzõkkel való munkának köszönhetõen és most jól érzem magam."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!