Giggs: A Chelsea is versenytárs

Ryan Giggs azt várja, hogy a jelenlegi éllovas Chelsea a szezon végéig kihívást jelent a United számára.


A Kékek eddigi nyolc bajnokijuk során hétszer gyõztesen hagyták el a pályát. Hasonlóan jól kezdték a 2010/11-es idényt is, azonban október közepe és január eleje között lejátszott 14 meccsükbõl csak négyet tudtak megnyerni és végül a Vörös Ördögök mögött zárták a bajnokságot kilenc pontos hátránnyal.

Két év eltelt és Giggs szerint vasárnapi ellenfele jobb most és képes lehet kiegyensúlyozottabb teljesítményre.

"Amit kaptak, az a tapasztalat és a tudás, hogyan kell bajnoknak lenni" - mondta Ryan a ManUtd.com-nak valamint a PA Sport-nak.

"Miután így hozzá tudtak tenni a csapathoz, az egész szezonban ott lesznek. Ha döntõ helyzet közelében vannak, megvan a tapasztalatuk (ahogy mi is megkaptuk a Manchester City ellen legutóbb), hogyan kell végig jutni. Arra számítok, hogy a szezon végén is versenyben lesznek."

 


Giggs szerint a Chelsea új igazolásai nehézzé teszik az életet a United számára a pályán, ott, ahol 2002 óta nem nyertek bajnokit.

"Azt hiszem, ez egy másfajta Chelsea. Évek során ott volt Didier Drogba ereje és a középpályán átrobogó Frank Lampard. Mindig úgy gondoltunk a Chelsea-re, mint egy nagy, erõs csapat."

"Még mindig bennük van ez, de közben érkeztek olyan játékosok, mint Oscar, Eden Hazard vagy Juan Mata, aki második éve játszik ott. Ügyes játékosaik vannak, akik megnehezítik az ellenfelek dolgát."

"Olykor az új érkezõk szinte azonnal beilleszkednek és úgy tûnik, ez a helyzet a Chelsea-nél. Nagyon jó rajtot vettek és jól kell játszanunk, ha eredményt akarunk elérni."

"Nem tudom, miért tûnik olyan keménynek a Stamford Bridge. Pedig a kilencvenes években igen sokszor tudtunk gyõzni ott."

"Az elõzõ évben nagyszerûen játszottunk és megérdemeltük volna a gyõzelmet. Null-háromról felállva feljöttünk 3-3-ra. A Bajnokok Ligájában is jól játszottunk ellenük az utóbbi években és gyõztünk. Úgy vélem, jó formában játszottunk ott az elmúlt évek során, csak nem jött az az eredmény, amit akartunk."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!