Chelsea 2-3 Manchester United

A Manchester United bõ tíz év után legyõzte a Chelsea csapatát a Stamford Bridge gyepén, ezzel felzárkózott egy pontra a londoniak mögé.


Változatos mérkõzést játszott a két csapat, ám a játékvezetõi hármas nem tudott felnõni a feladathoz, több esetben is vitás döntéseket hoztak.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, már a 3. percben Rbin van Persie révén veszélyeztettek is, ám Luizról való remek lefordulást követõen a holland lövését fogta Cech kapus.

Egy perccel késõbb azonban már csak nyomozta a labdát a Chelsea. Saját térfélen szerzett labdát a manchesteri gárda, Wayne Rooneyhoz került a labda, aki Ashley Youngnak passzolt elõre. A szélsõ középrõl a jobb szélen felfutó Rooneyhoz továbbított, az angol csatár pedig laposan megtalálta van Persie-t. A holland 10 méterrõl lõtt, telibe találva a kapufát, amirõl visszapattant a játékszer az öt és felesen álló Luizra, a védõrõl pedig visszapattant az új Nike "bõrgolyó" a kapuba, 1-0 a Unitednek.

Továbbra is a United akarata érvényesült és a 12. percben máris kétgólosra nõtt a vendég elõny. Jobb oldalon jött fel a támadás, Antonio Valencia nézett fel, majd lötte középre a labdát laposan az érkezõ van Persie-hez, aki jobbal remekül lõtt Cech kapujába, már 0-2!!!

 


Szervezetten, taktikusan játszott a Manchester, míg a Chelsea játékában rengeteg hiba volt, eladott labdák sokaságával könnyítették meg Rooneyék dolgát.

A félidõ felét léptük át, amikor elõször veszélyeztettek a londoniak. Szabadrúgást végezhetett el Luiz, 24 méterrõl leadott lövését David de Gea lábbal hárította. Egy perc múlva Hazard próbálkozott 18 méterrõl, de nem talált kaput.

Harmincöt perc után kezdtek feléledni igazán a Kékek, sorra alakították ki helyzeteiket. Elõbb egy gyors bedobásnál aludt el Tom Cleverley és Patrice Evra, így a kapu elé centereztek a hazaiak, ahol Jonny Evans mentett, bár elég sután ért a labdába, de szerencséjére a kapufáról szögletre pattant a labda.

Leginkább szélrõl belõtt labdákkal próbálkozott a hazai csapat, Torres került helyzetbe egy szöglet után, de a védõk menteni tudtak elõle, majd ismét a spanyol csatár veszélyeztetett, de közeli fejesét de Gea végte nagyszerûen.

A félidõ utolsó pillanataiban igen meleg volt a helyzet a United számára. A 44. percben Rooneytól szedte el a játékszert Hazard, amit a manchesteri nem nézett jó szemmel és hátulról becsúszva buta szabálytalanságot vétett, ami után a Chelsea nagyon jó területrõl végezhetett el szabadrúgást. Mata állt a labda mögé és tanulva tavalyi esetébõl - amikor szinte ugyanonnan a rövid felsõt célozta meg - most a hosszút választotta, és szép gólt szerzett. De Gea a lövés elõtt elindult a rövid sarok felé, így már nem érte el a helyére lõtt labdát, szépítettek a hazaiak. Egy persre rá egy haza gurított labdát lõtt ki mezõnybe rosszul a spanyol kapus, Oscar ugratta ki Matát, aki nagy helyzetben megszerezhette volna második gólját is, de a United kapusa javította hibáját és hárított.

A szünetre tehát a vendégek mehettek elõnnyel, ám a második játékrész elején hamar egyenlíteni tudott a Chelsea. Oscar balról ívelt kapu elé, ahol Ramires lefejelte Cleverleyt és öt méterrõl de Gea kapujába bólintott, 2-2! Az eset elõtt nem sokkal Valencia jobboldali elfutása után David Luiz kezezését nézte el Clattenburg bíró, amiért nem ítélt büntetõt a vendégek számára. Tehát ahelyett, hogy esetleg ismét kétgólos elõnybe került volna Sir Alex csapata, így mentálisan felhozta a hazaiakat az a tudat, hogy egyenlíteni tudtak.

Ráadásul Hazard elõtt két helyzet is adódott, ám elõbb a rövidre lõtt labdáját mentette de Gea, majd Oscar ívelését nem tudta kapu felé juttatni a belga támadó.

A döntetlen tudatában feljebb léptek a vendégek, elõbb Young ívelését szedte le Cech van Persie elõl, majd Valencia ívelését fejelte kapu mellé Rooney. A 63. percben Robin van Persie zseniálisan ugratta ki Youngot, aki kapura mehetett, a visszafutó Ivanovic szabálytalankodott ellene, a játékvezetõ azonnal piros lapot mutatott fel a szerbnek, teljesen jogosan. Tíz emberrel folytatta a Chelsea, ám nem sokáig. Labdavesztés után a hazaiak rohantak elõre, Torres vezette rá Evansre a labdát, a védõ becsúszott, majd a csatár kissé megkésve elesett. Clattenburg sárga lappal "jutalmazta" Torrest mûesésért és mivel ez már a mai meccsen a második volt a spanyol neve mellett, õ is idõ elõtt mehetett zuhanyozni. Kilenc emberrel a Chelsea!

Amit nem is bírtak sokáig. A 75. percben járt a meccs, amikor Carrick nagyszerûen indította van Persie-t, a holland egy csel után lõtt, Cech óriásit védett, de a labda továbbra is a kapu felé gurult, azonban a gyorsan eszmélõ kapus még menteni tudott a gólvonal elõl. A labda épp Rafael elé került, aki lövésre szánta magát, de rosszul sikerült, ám éppen ott járt a csereként beálló Javier Hernandez, aki a kapuba jutatta a játékszert, ismét vezetett a United. Apró szépséghiba a dologban, hogy a mexikói lesen volt.

 


A vezetés megszerzése tudatában a vendégek arra törekedtek, hogy megõrízzék ezt az eredményt, a hazaiak pedig kettõs emberhátrányban már semmit nem tudtak tenni.

Fontos gyõzelmet aratott Sir Alex csapata, ám a szerdai, ugyanilyen párosítással megrendezendõ Ligakupa meccs elõtt várhatóan komoly indulatokat kavar még ez a találkozó. Ám az elsõ csatát a Manchester United nyerte, ezzel a bajnokságban feljött a Kékek nyakára.

 

 

 

Premier League, 9.forduló

Chelsea 2-3 Manchester United

Stamford Bridge, 41466 nézõ

 

Vezette: Mark Clattenburg

 

Chelsea: Cech; Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole; Ramires, Mikel; Mata(Bertrand 72.), Oscar(Azpilicueta 66.), Hazard(Sturridge 82.); Torres.
Nem használt cserék: Turnbull, Romeu, Marin, Moses 

Manchester United: De Gea, Rafael, Ferdinand, Evans, Evra; Valencia, Cleverley(Hernandez 65.), Carrick, Young; Rooney(Giggs 74.), Van Persie
Nem használt cserék: Lindegaard, Anderson, Nani, Welbeck, Scholes

 

Gólszerzõ: Mata 44', Ramires 53' illetve Luiz 4' (öngól), van Persie 12', Hernandez 75'

 

Sárga lap: Mikel, Torres illetve Rooney, Valencia

 

Piros lap: Ivanovic, Torres

 

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Robin van Persie

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!