Edwin a maraton man

A Manchester United volt kapusa Edwin van der Sar futócipõre cserélte stoplisát és részt vesz a New York Marathonon november 4-én.


A holland kapus, aki nem rég ünnepli 42. születésnapját, a Headway - egy brit jótékonysági szervezet - részére gyûjt adományokat, a súlyos agyi katasztrófát  szenvedett betegek kezelésének finanszírozására.

 
Edwin felesége, Annemarie 2009. decemberében mindössze két nappal karácsony elõtt szenvedett agyvérzést. A legendás kapus a new york-i rendezvény finisének 5km-es távján vesz részt.
 
"Az Egyesült Királyság továbbra is nagyon sokat jelent nekem" - mondta Edwin. "A karrierem sok fontos évét töltöttem itt, és mindig hatalmas támogatást kaptam a szurkolóktól.
 
 
"Mint a legtöbb ember, a feleségem és én nem tudtunk sokat az agysérülésekrõl, amíg Annemarie meg nem betegedett. Most már tudjuk, hogy lehetett volna sokkal rosszabb vége is a dolognak, és sokan nem olyan szerencsések, mint mi voltunk."
 
2011-ben a pár létrehozta az Edwin van der Sar Alapítványt, hogy adományokat gyûjtsön az agyi sérülést elszenvedett emberek ápolására.
 
"Az alapítvány viszonylag új - mondta Edwin -, így a mai napig dolgozunk a projektek tökéletesítésén Hollandiában. Nagy segítségünkre volt a munkánk során, hogy személyesen tapasztalhattuk, milyen remek munkát végeznek a Headway-nél. Úgy éreztük, hogy ha módunkban áll mindent meg kell tenni, hogy segíteni tudjunk ezeken az embereken." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!