Manchester United 2-1 Arsenal

A Manchester United legyõzte az Arsenalt és átvette a vezetést a Premier League tabellájának élén.


Bár rangadónak lett kikiáltva, a játék nem igazán volt méltó erre a megnevezésre. Egyik csapat sem hozta ki magából a maximumot és összességében egy alacsony színvonalú összecsapást tettek le az asztalra.

Sir Alex Ferguson a várható kezdõcsapatot küldte pályára és hamar vezetést is szereztek a Vörös Ördögök. A harmadik percben jártunk, amikor Rio Ferdinand lõtt elõre egy labdát, Antonio Valencia sarokkal kiválóan szöktette a szélen elõre törõ Rafaelt. A brazil védõ beadását Vermaelen rosszul találta el és röviden mentett, a játékszer éppen egykori csapattársához, Robin van Persie-hez került, aki angol bajnokin elõször talált be az Arsenal hálójába, 1-0 a Unitednek.

 


A gól nem tett jót a mérkõzésnek, míg a hazaiak nem nagyon akartak kinyílni, a vendégek nem is nagyon tudtak mit csinálni. Majd 20 percet kellett várni egy újabb helyzerte, Patrice Evra indult meg, majd passzolt Wayne Rooneyhoz, aki remekül ugratta ki csatártársát, van Persie lövését azonban védeni tudta Mannone.

Az elsõ félidõ fele is eltelt, amikor Ramsey harcolt Evrával, majd lõtt kiszorított helyzetbõl, David de Gea középre ütötte ki, de szerencséjére Tom Cleverley érkezett, aki felszabadított. Mannone majdnem lemásolta de Gea elõzõ védését a másik kapunál, Rooney lövését õ is középre ütötte röviden, de neki is szerencséje volt, nem érkezett ellenfél.

Ismét helyzetektõl mentes percek jöttek, miközben Cleverley és Ashley Young is besárgult a hazaiaktól.

A félidõt keretbe lehetett volna foglalni, hiszen a hazaiak elõtt esély adódott a kétgólos elõny megszerzésére. Az utolsó pillanatokban szöglethez jutott a manchesteri csapat, Rooney röviden tette Younghoz, aki a tizenhatos szélénél járve megpróbált beadni, de a labdába kézzel ért bele Cazorla, Dean játékvezetõ pedig jogosan tizenegyest ítélt. Rooney állt a labda mögé, de lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret, maradt az 1-0.

Fordulás után Valencia elõtt adódott az elsõ helyzet, de van Persie centerezését nem találta el jól, így nem nõtt a hazai elõny.

A 48. percben Young szerzett labdát a vendég tizenhatosnál, ívelése a hosszún érkezõ Rafaelt találta meg, aki lõtt, de a védõk mentettek, bár röviden, így került a labda Michael Carrickhez, aki a jobb felsõt célozta meg, de tekerése mellé szállt.

Kezdett éledezni az Arsenal, Giroud lõtt egy kapufát közelrõl, majd Young adott óriási labdát a védõk közül kiugró van Persie-nek, a holland lövését azonban nagyszerûen mentette Mannone szögletre. Ismét Rooney és Young passzolgatott a szöglet után, az elõbbi ívelte középre a labdát, ami Evrát találta meg, a csapatkapitány pedig hat méterrõl fejelt a hálóba, 2-0-ra módosítva az eredményt.

Egy perc múlva Valencia futott el a jobb szélen, majd passzolt vissza az érkezõ Andersonhoz, a brazil lövése azonban kapu fölé szállt.

A 69. percben emberelõnybe került a hazai csapat. Wilshere szállt bele Evrába, a játékvezetõ pedig felmutatta neki második sárgáját, ezzel tíz emberre fogyatkozott az Arsenal.

Ha az elsõ gól nem tett jót a találkozónak, a kiállításra ez méginkább igaz volt. A United próbálta õrízni elõnyét, az Arsenal pedig képtelen volt kaput veszélyeztetni. Egészen a négy perces hosszabbítás utolsó pillanatáig, amikor Cazorla tekert a hosszúba 15 méterrõl, beállítva a 2-1-es végeredményt.

Bár az eredmény szoros meccset mutathat, egyáltalán nem reális a kép, a hazaiak végig magabiztosan játszottak, a mai Arsenal nem nagyon veszélyeztette a manchesteri gyõzelmet.

 

 

Premier League, 10. forduló

Manchester United 2-1 Arsenal

Old Trafford, 75492 nézõ

 

Vezette: Mike Dean

 

United: De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Valencia(Nani 82.), Carrick, Cleverley(Anderson 61.), Young - Rooney, van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Scholes, Wootton, Powell, Hernandez

 

Arsenal: Mannone - Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Santos - Arteta, Wilshere - Ramsey(Walcott 52.), Cazorla, Podolski(Arshavin 81.) - Giroud

Nem használt cserék: Martinez, Koscielny, Jenkinson, Coquelin, Chamakh

 

Gólszerzõ: van Persie 3', Evra 67' illetve Cazorla 94'

 

Sárga lap: Wilshere, Arshavin, Arteta illetve Young, Cleverley, van Persie, Anderson, Rooney 

 

Piros lap: Wilshere

 

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Patrice Evra

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!