Van Persie: Ez egy különleges nap

Robin van Persie "különleges" napnak nevezte a mait, miután korai góljával gyõzelemhez segítette volt klubja ellen a Manchester Unitedet.


A holland csatár, aki a nyár folyamán csatlakozott az Ágyusok csapatától a Vörös Ördögökhöz, tökéletes lendületet adott a játéknak, amikor a harmadik percben megszerezte góljával a hazaiak vezetését.

 
A United dominánsabbnak bizonyult az elsõ félidõben a kicsit visszafogottnak tûnõ Arsenallal szemben. Bár Wayne Rooney tovább növelhette volna a hazaiak elõnyét, a Santi Cazorla kezezése miatt megadott büntetõ során, de az angol csatár kihagyta a tizenegyest. Sir Alex Ferguson emberei végül a 67. percben duplázták meg elõnyüket Patrice Evra góljával, de a utolsó percben Cazorla szépített és így 2-1-es hazai gyõzelemmel zárult a találkozó.
 
"Ez egy különleges nap volt a számomra"  - mondta Van Persie a Sky Sports-nak.
 
"Jól játszottunk, bár sok helyzetet kihagytunk. Lõhettünk volna még jó pár gólt, de a lényeg, hogy gyõztünk és sikerült begyûjtenünk az újabb három pontot."
 
Van Persie nem ünnepelte meg gólját, mivel a csatár szerint tartozik ennyivel volt klubjának.
 
 
"Azt hiszem, nincs ezen mit magyarázni, fantasztikus nyolc évet töltöttem az Arsenalnál. Tiszteletben tartom a szurkolókat, a volt csapattársakat, a menedzsert és az egész klubot. Ez az elsõ alkalom, hogy a volt csapatom ellen léptem pályára, ezért ez egy különleges nap volt a számomra."
 
Van Persie elmondta, nincs tudomása arról, hogy a közönség gúnydalokat énekelt volna. 
 
"Én nem hallottam gúnydalt az Arsenal szurkolói felõl. Õk nagy rajongói a klubnak és én tisztelem õket."
 
Ezzel a gyõzelemmel a United a tabella elsõ helyére ugrott, megelõzve az eddig vezetõ Chelsea csapatát. Rooney nem tudta titkolni örömét a gyõzelem után, mely a Premier Legaue versenysorozat elsõ helyét jelenti pillanatnyilag a Vörös Ördögök számára. Viszont a csatár elismerte, hogy a jövõben jobban kell koncentrálniuk.
 
"Tudtuk,  ha nyerünk, akkor sikerül megelõznünk a Chelsea-t és a tabella elsõ helyére kerülünk" - mondta Rooney.
 
"A legutóbbi bajnoki találkozón sikerült legyõznünk õket és egy pont különbséggel szorosan mögöttük álltunk a tabellán. Most pedig az Arsenal elleni gyõzelemmel az élre kerültünk. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszereznünk a három pontot."
 
"Rengeteg esélyünk volt, jól játszottunk, de jobban kell majd koncentrálnunk, hogy ne legyen ennyi kihagyott helyzet. Nem tudtuk kihasználni az emberelõnyt, sok lehetõségünk volt, de nem tudtunk élni vele, erre a jövõben jobban kell figyelnünk, mert ez sokba kerülhet még a bajnokság végén."
 
Rooney bûnösnek érzi magát a kihagyott büntetõ miatt. 
 
 
"Sajnos ezen már nem tudok változtatni, természetesen csalódott vagyok, de mindent meg fogok tenni, hogy kiköszörüljem a csorbát, viszont sikerült gyõznünk és számomra most ez a legfontosabb."


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!