Rafael lepipálhatja Neville-t

Sir Alex Ferguson hiszi, hogy Rafael hasonlóan legendás státuszt vívhat ki magának, mint Gary Neville.


A brazil bekk idén már sokadszorra érdemel ki dicsérõ szavakat fejlõdéséért, miután a klub egyik legjobban teljesítõ játékosává nõtte ki magát a szezonban. A fiatalsága miatt játékában lévõ kisebb kihagyásokat rendre felemlegetik vele kapcsolatban a kritikusok, de a 22 éves játékos mostanra világklasszis tehetséggé avanzsált.

 

"Õ egy brazil, aki úgy edz, mint egy szörnyeteg" - kezdte Sir Alex.

 

"Soha nem hagy ki egyetlen edzést se - ez a fiú egyszerûen egy futball fanatikus. Ha nyáron hazamegy Brazíliába, akkor is egész nap az utcán játszik."

 

"Fiatalságából kifolyólag lehet, hogy néha féktelenül, elhamarkodott döntéseket hozott, de aztán egyik pillanatról a másikra felnõtt, és a kapkodása a múlté lett. Fantasztikus formában játszik ebben a szezonban, és mostanra ez a fiú igen kemény lett!"

 

 

Sir Alex Ferguson arra a sokakat érdeklõ kérdésre is választ adott, hogy miként látja, Rafael képes lehet-e ugyanolyan meghatározó alakjává válni a klubnál karriere során, mint Gary Neville.

 

"Egyértelmûen. Ez nem lehet kérdéses" - tette hozzá.

 

"Gary még nem volt egy kész, kiforrott játékos, amikor a felnõtt kerethez került, de szerencsésnek mondhatta magát, mert egy olyan idõszakban jött el az ideje, amikor rengeteg fiatal játékost vittünk fel a felnõttekhez. De Gary emellett folyamatosan fejlõdött és teljesen fanatikussá vált - valószínûleg õ volt a klub valaha volt legjobb jobb oldali védõje."

 

"Idõbe telt számára, amíg kifejlõdtek a labdakezelési, és beadási képességei, de mindezek is csak azért sikerültek neki, mert nagyon akarta, és hajlandó volt értük tenni. Rafael egyértelmûen sokkal nagyobb tehetséggel van megáldva ilyen téren. Ne felejtsük el, hogy Gary még középhátvédként került hozzánk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!