U21: United 1-1 Stoke City

A Manchester Unitednek be kellett érnie egy 1-1-es döntetlennel a tabella utolsó helyén álló Stoke ellen a Barclays U21 Premier League 2. csoportjában.


Warren Joyce csapata komoly Stoke ellen léphetett pályára, hiszen olyan nevek is a kezdõben kaptak helyet, mint Maurice Edu, Wilson Palacios vagy Ryan Shotton, akik többször is megfordultak a City elsõ csapatában.

Borzalmasan kezdtek a hazaiak és már az ötödik percben hátrányba kerültek az igen fagyos estén. Michele Fornasier felszabadítása Jamie Nesshez került, csapattársához, James Alabihez továbbított, aki remek csavarással lõtt a United kapujába.

Sam Johnstone-nak ezután is akadt dolga, Karim Rossi helyzeteinél kellett mentenie, egyszer a csatár fejese épp arcon találta a Vörös Ördögök kapusát. Majd Alabi próbálkozott jó 35 méterrõl, a léc alá tartó labdát azonban a kapus a elsõlécre tolta, majd a kapufának esett, ami után az orra vére is eleredt.

A United nem nagyon tudott veszélyeztetni, kivétel ez alól Nick Powell helyzete Ryan Tunnicliffe passza után, ám nem lett gól a lehetõségbõl. Nem úgy a félidõ végén, mikor már csak egy perc volt a rendes játékidõbõl. Powell - aki a Stoke-hoz közeli Crewe-ban született - kezdett bele egy remek szlalomba, maga mögött hagyott három védõt, majd kiegyenlített, Dale Eve kapus tehetetlen volt.

Fordulás után ismét Rossi próbálkozott, de nem tudta csapatát ismét elõnybe hozni, majd szép lassan egyre kevesebb lehetõség adódott mindkét csapat elõtt. a japán játékvezetõ, Hiroyuki Kimura több alkalommal is meg kellett, hogy állítsa a játékot a Stoke szabálytalanságai miatt a füsttel beborított pályán, mely a közeli tûzijátékok miatt alakult ki.

Nagy bedobás után Andy Musungu szerezhette volna meg a vezetést a vendégek számára, de Johnstone a helyén volt, a túlsó kapunál Tunnicliffe labdája után Marnick Vermijl került helyzetbe, de õ sem tudta gólra váltani lehetõségét.

Az egyedüli csatár, Federico Macheda küzködött a lescsapdával és amikor végre sikerült helyzetbe kerülni, Ben Heneghan lökte õt, a játékvezetõ azonban nem mutatott a büntetõ pontra. Végre sikerült kissé nyomás alá helyezni a vendég kaput, Powell távoli lövése szállt kapu mellé, majd Larnell Cole lepattanó lövése került Adnan Januzaj elé, aki ösztönösen ellõtte a labdát, de ez a próbálkozás sem talált kaput.

Bár a Stoke cseréje, Jordan Richardson lövése sem talált kaput a túloldalon, a United tovább fokozta a nyomást, de Januzaj szögletére jól érkezõ Powell nem tudta gólra váltani helyzetét és a kapu fölé bólintott. Ezt követõen már nem alakult ki helyzet, így maradt a döntetlen.


Barclays U21 Premier League
Manchester United 1-1 Stoke City
Altrincham, Moss Lane

United: Johnstone - Vermijl, Wootton, Fornasier, McGinty - Cole, Thorpe, Tunnicliffe, Powell, Januzaj - Macheda
Nem használt cserék: Veseli, Sutherland, Lawrence, James, Ekangamene

Gólszerzõ: Powell 44' illetve Alabi 5' 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!