Sir Alex célja a csoportelsõség

Sir Alex Ferguson felszólította játékosait, hogy fejezzék be a megkezdett munkát, és csoportgyõztesként kvalifikálják magukat a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, miután tökéletes féltávon vannak túl a csoportkörben.


A Manchester United a H-csoport eddigi három mérkõzésén a maximálisan megszerezhetõ 9 pontot begyûjtötte - amely hatalmas elõre lépés az elõzõ szezonhoz képest, amikor a Vörös Ördögök a csoportkör ezen szakaszában csak öt egységgel rendelkeztek, amire alaposan rá is fizettek.

 

A csapat elsõ számú célja, hogy szerdán Portugáliában legyõzze a Braga együttesét és ezzel együtt bebiztosítosa továbbjutását a legjobb 16 közé - amely eléggé tökéletes évfordulós ajándékként hangzik Sir Alex számára, aki éppen ma ünnepli manchesteri pályafutásának 26. évfordulóját.

 

"Igen, ez elég szép lenne" - értett egyet a menedzser az Inside Unitednek adott interjúban.

 

"És az elsõ három mérkõzésünkön megszerzett kilenc pontunkra építhetünk is, emellett pedig biztosra kell mennünk, hogy miénk lesz a csoportelsõség. Ez a legfontosabb dolog. Mindig nagyszerû dolog megnyerni a csoportodat."

 

Sir Alex a United jobb Európában elért eredményeit annak tudja be, hogy ezúttal sokkal több tapasztalt játékost vetette be csapatában, mint korábban.

 

"Az elõzõ szezon tapasztalatait követõen megmutattuk, hogy sokkal több figyelmet szentelünk a csapat összeállítására ebbõl a szempontból, ugyanis tapasztalat játékosaink sokkal nagyobb részben kapnak játéklehetõséget" - tette hozzá.

 

"A Braga elleni mérkõzésünkön a támadósorunkat alkotó játékosok bármely csapatba beférhettek volna - Van Persie, Chicharito és Rooney. Ilyen gólveszélyességre nagyon sokban lehet építeni."

 

 

A tapasztalat nagyban segítette a manchesterieket, hogy két héttel ezelõtt hátrányból felállva legyõzzék a Braga csapatát, miután a vendégek hamar két gólos, sokkoló elõnyhöz jutottak - pont abban az idõszakban, amikor a csapat állandó hátrányba kerülése kezdett aggasztó méreteket ölteni.

 

"Ez nem egyetlen egy játékosnak, vagy a játékrendszerünknek tudható be, egyszerûen csak túl sok idõbe telt a csapatnak, hogy belerázódjanak a mérkõzések ritmusába."

 

"A Braga már a kezdõrúgás pillanatától kezdve támadott, és azonnal bedobáshoz jutottak a tizenhatosunk jobb sarkánál. Talán ez egy kissé zavart keltett a játékosaink körében, amelyet követõen azt gondolhatták, 'Oh ne, nem kaphatunk megint egy korai gólt'. De pontosan ez történt, amelyet aztán még egy követett szinte rögtön, és a Braga máris 2-0-ra vezetett. A mi gyémántalakzatunk ellen könnyen kijátszották a szélekre a labdákat, és így irányítani tudták a játék menetét."

 

"Jelen pillanatban számomra nagyon tetszõ játékot játszunk, amelyek során számtalan nagy helyzetet tudunk kidolgozni. Helyenként parádés futball szemtanúi lehettünk akkor is. De a félidõben úgy kellett  a szünetre vonulnunk, hogy még a mérkõzésben vagyunk. Ezért egy kicsit jobbra toltam Tom Cleverley-t, Wayne Rooney-t pedig balrább, és azonnal gólt is szereztünk."

 

"A második félidõben le kellett törnünk a Braga sebességét, így szinte nem is tudtak kijönni a térfelükrõl. Nani bejött a jobbszélre, Rooney játszott a balon, úgyhogy meg tudtuk állítani a rohamaikat, és így arra kényszerítettük õket, hogy középen hozzák fel a labdákat. A második félidõben tényleg nagyon jól játszottunk. Összességében nagyon jó teljesítményét nyújtottunk, és helyenként nagyon jól futballt játszottunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!