Ferguson Villa elleni emlékei

A Villa Park különleges hely minden United szurkoló számára és a hétvégén jó szívvel utaznak oda ismét a Vörös Ördögök.


Sir Alex Ferguson csapata a három pontért utazik az Aston Villához, amellyel a csapat megtartaná vezetõ pozícióját a Premier League tabellájának élén, ennek apropóján a menedzser felelevenített néhány szép emlékkel záruló Villa elleni, idegenben lejátszott meccset.

A Villa othhonában elért 12 bajnoki gyõzelem mellett olyan mérkõzéseket is meg lehet említeni természetesen, mint az 1999-es FA Kupa elõdöntõ újrajátszása az Arsenal ellen, vagy 2004-ben ugyanezen sorozat azonos szakaszában elért gyõzelem szintén az Ágyúsok ellen, amely találkozók szintén a Villa Parkban voltak megrendezve.

 


"Úgy vélem, az ott mutatott néhány teljesítményünk fantasztikus volt" - mondta Sir Alex a Manutd.com-nak. "Van egy pár emlékem - amikor 2002-ben az FA Kupában 0-2-re álltunk. Ruud van Nistelrooy kettõt lõtt, majd Ole Gunnar Solskjaer is betalált, ezzel megfordítottuk az eredményt és 3-2-re legyõztük a Villát."

"Az 1999/2000-es szezon utolsó bajnokiján úgy mentünk oda, hogy négy gól kellett volna a 100. találathoz. Teddy Sheringham a második félidõben betalált, megszerezve a kilencvenhetediket, de számtalan lehetõséget kihagytunk, így a száz találat nem jött össze."

"Közel voltam ahhoz, hogy a fiatal Darren Fletchernek - akkor 15 évesen - megadhassam a bemutatkozás lehetõségét, de a szabályok nem tették lehetõvé."

 

Legtöbb United gyõzelmet látott stadionok a Premier League-ben:

 

1. Goodison Park 14 gyõzelem

2. Villa Park 12 gyõzelem

3. White Hart Lane 12 gyõzelem

4. St. James' Park 10 gyõzelem
5. Anfield 10 gyõzelem

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!