Sir Alex: Lambertre nagy feladat vár

Sir Alex Ferguson együtt érez az Aston Villa menedzserével és tiszteli Paul Lambertet, amiért elvállalta a kihívást a klub élén.


Ferguson szerint ugyanis a kezdet mindig nehéz, de a fiatal skót menedzser máris képes volt elültetni saját filozófiájának magjait új klubjában. Mindazonáltal Sir Alex minden lehetõséget szeretne kiaknázni fiatal kollégájával szemben, mikor csapatával a Villa Parkba látogat.

 
A Vörös Ördögök az Arsenal felett aratott 2-1-es gyõzelmükkel vezetik a bajnokságot, ugyanakkor a Manchester City és a Chelsea pontokat veszítettek a múlt héten. A Villa eközben legutóbbi két mérkõzését megnyerte. Elõbb a Liga-kupában gyõzték le 3-2-re a Swindon Town gárdáját, majd elsõ gyõzelmükkel a idei Premier Leage-ben -melyet 1-0-ra nyertek a Sunderland ellen- sikerült egy hellyel a kiesõ csapatok elé kerülniük a tabellán.
 
Lambert az elmúlt évtizedben a nyolcadik edzõ a Villa Parkban, és még korai lenne következtetéseket levonni munkájával kapcsolatban, Sir Alex úgy véli, hogy ezt a fajta instabilitást nehéz lesz szabályoznia kollégájának.
 
"Paul Lambert még egy új menedzser" - mondta Sir Alex a mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón.
 
"Ez egy nagy feladat, és egyben nagy nyomást is jelent számára, mivel mindenki tõle várja az áttörést. Ha megnézzük a csapatot, láthatjuk, egy teljesen új gárdával állunk szemben: új hátsó védõsorral,  új középpályással és új csatárral egészültek ki. Ez hatalmas változást jelenhet, viszont nagyon nehézzé is teheti Paul munkáját. Remélem lesz ideje bizonyítani, én egy jó edzõnek tartom nagy jövõ állhat elõtte, hisz még fiatal."
 
"A Villa 1982-es BEK gyõzelme és az egy évvel korábbi bajnoki címe, majd a 92/93-as szezonban második helyezésük azt mutatja, hogy õk egy jó csapat. Viszont az ingadozó teljesítmény, a sûrûn váltogatott vezetõk hatásának tudható be. A vezetõváltás nagy hatással van egy csapat teljesítményére és ez az utóbbi években elég gyakori volt a Villa-nál. Brian Little, John Gregory, David O'Leary, Martin O'Neill és Alex McLeish ez egy igen hosszú lista pár év leforgása alatt."
 
 
Bár Sir Alex fiainak jó a statisztikájuk a Villa Parkban az elmúlt évek során, de ettõl a tapasztalt skót tréner még nem ragadtatja el magát. 
 
"Bár valóban remek rekordjaink vannak a Villa Parkban, de sohasem bízhatjuk el magunkat. Az eddigi eredményes játékunk csupán egy jó alapot szolgáltat a mérkõzés elõtt, de nem vehetünk félvállról egyetlen összecsapást sem. Egyébként mindig is élveztem a Villa Parkban a játékot a történelmi hagyományok és a mérkõzések jó hangulata miatt. Remélem sikerül ma is tartanunk eddigi lendületünket és megõrizni elsõ helyünket a tabellán."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!