Giggs a legjobb tizenegyes lövõ

Sir Alex Ferguson úgy véli, Ryan Giggs valószínûleg a legjobb büntetõlövés végrehajtó a klubban.


A walesi játékos legutóbbi fantasztikus alakítása során a Chelsea ellen is kíméletlenül bevarrta büntetõjét. Pályafutása során egyetlen alkalommal hagyta ki a tizenegyest, még fiatalon a FA-kupában a Southampton elleni találkozón, ugyanis Tim Flowersnek sikerült kivédenie az ifjú Giggs lövését.

 
 
Wayne Rooney - aki jelenleg a United elsõ számú tizenegyes lövõje - eddig 25 büntetõbõl tizenhetet tudott értékesíteni. Legutóbbit a Braga ellen lõtte, de idén már van Persie-nek és Naninak is sikerült kihagyniuk büntetõt. 
 
"Azt hiszem, Wayne-nek dolgoznia kell azon, hogy egy jobb arányt állítson fel a tizenegyesek terén" - mondta Sir Alex.
 
"Legutóbb sikerült neki, bár megcsúszott, de betalált és csak ez számít. Fontos, hogy a büntetõket értékesíteni tudjuk, néha ezen múlhat a gyõzelem. Mindegy, hogy a döntõben vagy a szezon elején vagyunk, nincs mese, a tizenegyest be kell lõni! Nem minden játékos szeret büntetõt lõni, nem mindenki vállalja fel szívesen a felelõsséget, de Rooneyban meg van az ehhez kellõ temperamentum, ezért fontos, hogy fejlesszük ezen a téren lövõtechnikáját."
 
"A Unitednél eltöltött idõszakom legjobb tizenegyes végrehajtója kétségtelenül Giggsy. Talán egyetlen alkalommal hagyta ki azt hiszem, 19 évesen a Southampton ellen az FA-kupában 1992-ben. De õt nem állíthatom be minden egyes meccsen tizenegyest lõni, nem az amerikai futballban vagyunk!"
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!